Красимир Гочев е финансирал последните три предизборни кампании на БСП

Политическо убийство само няколко дни преди провеждането на евровота на човек, финансирал БСП, разтърси България.

Убийството е извършено по късна доба в Своге. Оказва се, че убитият Красимир Гочев, по-известен като Шмид е финансирал последните три предизборни кампании на БСП. Това става ясно от публикацията на сайта Livenews.bg, който се позовава на собствени източници. Всеизвестен факт е, че сайтът заявява открито подкрепата си за АБВ на Георги Първанов.

[caption id="attachment_410736" align="alignright" width="300"]Красимир Гочев е финансирал последните три предизборни кампании на БСП Красимир Гочев е финансирал последните три предизборни кампании на БСП[/caption]

Преди известно време, името на убития Красимир Гочев-Шмид е било свързано и с разкопаните гробове в района на Костинброд. Сред разкопаните гробове бе и този на майката на Любо Къдравия. Запознати подчертават, че точно този бизнес на Шмид е поставил началото на враждата между него и Йоско Костинбродския. В Своге вече се носи мълвата, че Йоско Костинбрлодския е платил 120 хиляди лева за очистването на Красимир Гочев, който е най-големия лихвар в общината, финансирал БСП. Полицейските власти все още издирват извършителя на политическото убийството.

Българското национално радио съобщава, че сигналът за убийството е подаден в полицията в Своге снощи около 22.10 ч. Тялото на човека, финансирал последните три кампании на БСП е било открито на кръстовището, образувано от улиците "Раковски" и „Христо Смирненски" насред центъра на града. Мълвата носи, че Красимир Гочев е бил застрелян с шест куршума в главата, но информацията не е потвърдена официално. Предполага се, че именно Шмид е бил един от тарторите, които са водили борба с Йоско Костинбродския за разпределението на пазара за забранени вещества. Битката е била най-вече за контрола над някои от кварталите в Своге, Костинброд и София.

На мястото, на което е извършено престъплението се провежда втори полицейски оглед. Това, което се знае за момента е, че извършителите на убийството са избягали от местопрестъплението с автомобил. Засилено е полицейското присъствие по пътя София-Своге, както и в района на Своге. От полицията съобщават, че човекът, финансирал последните три кампании на БСП е регистриран неколкократно за грабежи и други престъпления, пише pik.bg.