По тялото на Валя Иванова не са открити следи от насилие

Вече са ясни резултатите от аутопсията на Валя Иванова от Бургас, която изчезна мистериозно преди повече от месец.

За съжаление версията на полицейските власти, които бяха категорични, че Валя Иванова се е самоубила, се потвърди. Резултатите от аутопсията сочат, че по тялото на красивата бургазлийка няма следи от насилие. В случая става въпрос за удавяне и няма никакво съмнение, че смъртта не е причинена в резултат на насилие. Това стана ясно преди малко, след като аутопсията на откритото снощи тяло на бургаския вълнолом приключи окончателно, пише „24 часа”.

[caption id="attachment_410492" align="alignright" width="300"]Не са открити следи от насилие по тялото на Валя Иванова Не са открити следи от насилие по тялото на Валя Иванова[/caption]

Съдебният медик д-р Косю Янков потвърди информацията, че трупът е силно разложен, но не е разчленен, както бе обявено по-рано. Директорът на ОД на МВР в Бургас - комисар Милен Димитров е категоричен, че вероятността, откритото тяло да е на Валя Иванова е 99%. Видно е, че тялото е на млада жена, пасващо на нейните характеристики. Запознати обаче са на мнение, че колкото и да са сигурни, че това е трупът на Валя Иванова не могат да го потвърдят, докато не излязат резултатите от ДНК теста. Не е възможно родителите и приятелят на Валя – Валентин Георгиев да разпознаят тялото, тъй като поради напредналия стадий на разлагане, то е напълно неразпознаваемо.

За да помогнат в разпознаването на трупа обаче, семейството на Валя Иванова ще видят дрехите на удавничката, както и друг материал. Това действие се налага, тъй като е такъв редът при разследването на подобни инциденти. Припомняме, че трупът на младата жена, за която е почти сигурно, че е Валя Иванова изплува снощи на тетраподите на вълнолома в Бургас. Тялото й се появи 33 дни след мистериозното й изчезване. За последно медицинската сестра е била забелязана да слиза по късна доба от таксиметров автомобил. Тя е помолила таксиметровия шофьор да я остави на входа на Морската градина.

Мястото, на което изплува безжизненото тяло се намира на отстояние по-малко от един километър от моста, от който полицейските власти твърдяха, че се е хвърлила Валя, пише pik.bg.