Опитва се разцепи БСП

Държавният глава на Република България - Георги Първанов (2002-2012 г.) Георги Първанов подготвя съкрушителен удар срещу лидера на БСП Сергей Станишев.

Според първоначалната информация, ударът под кръста ще бъде нанесен броени дни преди евроизборите. Запознати посочват, че от близо две седмици насам, водачът на проекта АБВ провежда тайни срещи, на които привиква народни представители от червените редици, за да ги подготви за „деня Х” Основната цел на Георги Първанов е да успее да отцепи поне десет от депутатите на „Коалиция за България”, за да си направи собствена парламентарна група.

[caption id="attachment_404471" align="alignleft" width="300"]Първанов се опитва да разцепи БСП Първанов се опитва да разцепи БСП[/caption]

По този начин, Първанов ще успее да отклони част от държавните субсидии за нуждите на АБВ. Макар депутатите да заговориха преди време, че трябва да се промени правилото парите да следват депутата, то все още е валидно, което означава, че парите на депутатите, които Първанов успее да убеди да се отцепят от „Коалиция за България” автоматично ще се влеят в сметката на АБВ. Информационна агенция ПИК отбелязва, че един от коалиционните партньори на червените редици е сондирал Румен Петков и дори го е попитал в прав текст какъв пост и какви облаги ще получи, ако напусне редиците на „Коалиция за България” в разгара на предизборната кампания за предстоящите евроизбори, и се влее в редиците на Първанов.

Твърди се, че Румен Петков, който бе министър на вътрешните работи в кабинета „Станишев” е дал ясно да се разбере, че ще остане изключително доволен, ако обърне гръб на Станишев. Първанов пък е достатъчно амбициран да си отмъсти на лидера на БСП, който лично лансира в политиката преди около десетилетие и половина, а след това бе предаден за „благодарност”. Докъде ще стигне битката между БСП и АБВ и кой ще излезе победител от нея в крайна сметка, предстои да разберем.

Припомняме, че Станишев преглътна гордостта си и прие обратно в редиците на БСП Нидал Алгафари, който го предаде и се вля в организацията на Първанов. Вероятно предстоят и още рокади и изненади на политическия небосклон, предвид наближаващите евроизбори.