Хора от обкръжението на братя Галеви организирали бягството

Последната информация по случая с бягството от затвора на Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинез сочи, че са замесени хора на братя Галеви.

Според неофициално потвърдена информация, бивша барета, която е от обкръжението на братя Галеви е измъкнала Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинез от зандана. Организацията на бягството е започнала два месеца по-рано от приближени до братя Галеви. Самият план за бягство пък е бил съставен от надзирател (не се пояснява обаче дали бивш или действащ), който бил наясно откъде могат да минат необезпокоявани бандитите, за да напуснат пределите на затвора.

[caption id="attachment_409246" align="alignright" width="300"]Хора от обкръжението на братя Галеви организирали бягството Хора от обкръжението на братя Галеви организирали бягството[/caption]

Предполага се, че именно въпросната „къртица” може да е задигнала оръжието на психолога на затвора Сергей Куртев. Пистолетът на затворническия психолог изчезна само ден преди бягството на Николай Николов-Шатката и Хосе Мартинез. Хората на братя Галеви, които помогнали на двамата затворници да се измъкнат ги предупредили, в случай че бъдат забелязани, че се измъкват, да стрелят на месо. До момента все още няма следа от избягалите двама затворници, както и от „покровителите” им Братя Галеви, пише pik.bg като се позовава на информация поместена на страниците на вестник „Всеки ден”.

Сред една от версиите за бягството бе и тази, че Николай Николов-Шатката е бил примамен да излезе от зандана, за да бъде очистен. Той е единственият свидетел по делото срещу престъпната банда, изпълнявала мокри поръчки „Килърите”3. Допуска се, че в бягството им е замесен бащата на Райко Кръвта – бай Васо, който наредил на хората си да очистя Шатката атката, щом излезе на свобода.

Друга версия пък сочи, че Николай Николов-Шатката е избягал от затвора заради приятелката си от Холандия, тъй като преди време научил, че страда от тежко онкологично заболяване. Двамата се запознали по време на едно от пътуванията му до Амстердам. На този етап обаче всички версии остават в кръга на предположенията, а от двамата избягали затворници няма и следа. От Братя Галеви - също...