Тялото на Валя Иванова може да изплува до няколко месеца

Не е изключено след известно време безжизненото тяло на Валя Иванова да изплува на турския бряг.

Проф. Станислав Христов, който е бивш директор на Съдебна медицина е категоричен, че най-долния слой на морската вода е достатъчно студен и действа като хладилник. Поради тази причина вероятно, когато изплува, трупът ще е съхранен. Проф. Христов твърди, че няма да бъде проблем да се установи дали е била убита, ако трупът на Валя Иванова все пак изплува от морската вода през следващите няколко месеца.

[caption id="attachment_408926" align="alignright" width="300"]Тялото на Валя Иванова може да изплува до няколко месеца Тялото на Валя Иванова може да изплува до няколко месеца[/caption]

Той посочи като пример, че телата на безследно изчезнали са изплували на повърхността и след близо половин година и това не им е попречило да разберат дали става въпрос за убийство или за самоубийство. Съдебният експерт от Бургас - д-р Косьо Янков, който по всяка вероятност ще се нагърби със случая, ако тялото на Валя Иванова изплува на повърхността твърди, че няма да бъде проблем да установи дали е била убита. Д-р Янков подчертава, че водата съхранява доста дълго време трупа и след това не е трудно да бъде установено дали има данни за извършено престъпление.

Съдебният експерт обаче не се нае да потвърди прокрадналата се информация, че около морския бряг на Бургас има риби, които биха могли да изядат тялото на Валя Иванова, ако тя все пак се е удавила. Специалистите посочват, че трупът изскача на повърхността едва когато се надуе и допълват, че този процес може да продължи три месеца. Междувременно стана ясно, че близки и приятели на Валя Иванова непрекъснато наобикалят рибарите с молба да бъдат по-бдителни и да се оглеждат за тялото й.

24-годишната жена изчезна в нощта срещу 16 април. Според разпространената информация, тя е повикала такси от дома си около 23 ч., което я е оставило до Морската градина, намираща се в центъра на Бургас. Таксиметровият шофьор е бил открит и е дал подробна информация на разследващите, пише pik.bg.