Най-новата измама вече е факт

Стотици измамници забогатяха благодарение на новата измама, която вече плъзна и в страната ни. За целта измамниците се снабдяват с високоимпулсни телефонни номера от Македония или Албания. Те изпращат съобщение на жертвата си, което гласи, че спешно трябва да се обади на посочения номер.

Стотици са гражданите, които се хващат на измамата. Прочитайки текста на съобщението, че спешно трябва да се обадят на посочения номер, повече от жертвите се звънят веднага, тъй като си мислят, че съобщението е от техен близък, които е в чужбина.

Благодарение на измамата, спекулантите трупат големи суми пари. Изпращането на смс на посочения номер струва от 30 до 60 лева.

Читател на "Блиц" разкри, че наскоро е получил смс с текст: "Обади ми се! Спешно е!". За щастие той не се е вързал на наглагата измама. Потърпевшият има познат, който работи за един от мобилните оператори у нас. Той се обадил на приятеля си, за да провери на кого е номера, от който е получил смс.

[caption id="attachment_408851" align="alignright" width="300"]измама Нова измама в страната ни[/caption]

Читателят получил съвет от своя приятел да не отговаря на съобщението, тъй като това е измама.

Потърпевшият гражданин алармира в редакцията на "Блиц" с молба случилото се с него да бъде оповестено с цел гражданите да се предпазят от тази измама.