Мнозина определят титуляра на „Дондуков” 2 като камикадзе

Нова буря е на път да разтърси „Дондуков” 2.

Мнозина са на мнение, че единственото смислено нещо в президентството е вицепрезидентът Маргарита Попова, която бе определена като безнадеждна кандидатура за президентските избори.

Държавният глава Росен Плевнелиев стартира гафовете още с встъпването си на „Дондуков” 2. Критиците дори смятат, че с гафовете на Плевнелиев могат да бъдат запълнени не едно, а предаванията „Господари на ефира” за цял месец напред. В същото време вицепрезидентът Маргарита Попова се старае да балансира положението и да внесе малко здрав разум в „инфантилния стил” на държавния глава.

[caption id="attachment_408052" align="alignright" width="300"]Мнозина определят титуляра на „Дондуков” 2 като камикадзе Мнозина определят титуляра на „Дондуков” 2 като камикадзе[/caption]

Някои смятат, че титулярът на „Дондуков” 2 прилича на камикадзе, което жадува да се сблъска челно със стената насреща. Това от своя страна срива рейтинга на институцията, а обществото остава с усещането, че всяко явяване на президента на висш форум се превръща в „истерична клоунада”.

Очевидно сърцето на държавник и юрист на Маргарита Попова не успя да гледа дълго как Плевнелиев превръща президентството в Сатиричен театър и започна да говори открито, че екипът му прави грешка след грешка. Тя критикува доста остро идеята на Плевнелиев за референдум, а неотдавна отправи критика и към целия му юридически екип заради аргументите посочени за налагането на вето на някои закони. Очевидно е, че в президентството отдавна трещят гръмотевични бури, но с всеки изминал ден картината на сложните отношения между Росен Плевнелиев и Маргарита Попова започва да се изяснява.

Политолози са на мнение, че в президентството отдавна се е загнездила остра политическа криза – криза на лидерство, на държавност и на смисъл. Те смятат, че институцията е в абсолютен срив, защото липсва истинския лидер, на мястото, на който е поставена „марионетка за многократна употреба”. Очевидно е, че президентът и вицепрезидентът комуникират единствено чрез медиите. В крайна сметка изглежда ще се стигне до там, че президентството ще „спихне” също като балон след детско парти, пише pik.bg като цитира информация на pogled.info.