Харизанов бе нападнат снощи с метални тръби

Бившият шеф на „Напоителни системи" Георги Харизанов бере душа, след като снощи бе пребит жестоко.

Българското национално радио съобщи, че инцидентът се е случил около 22 ч. снощи в квартал „Красна поляна” в София. Първоначално бе съобщено, че са били пребити мъж и жена, без да се уточняват имената на пострадалите. По-късно стана ясно, че жертвите на нападението са Георги Харизанов и съпругата му.

[caption id="attachment_406775" align="alignright" width="300"]Георги Харизанов бе нападнат с метални тръби Георги Харизанов бе нападнат с метални тръби[/caption]

Семейството е било нападнато от двама мъже насред улицата, които ги пребили жестоко с метални тръби. Към момента, състоянието на Георги Харизанов остава критично. Той е настанен във Военномедицинска академия със счупени ребра, счупена ръка и множество хематоми в областта на главата. Медиците са категорични, че съществува реална опасност за живота му. От полицията уточняват, че нападението над Георги Харизанов е било извършено пред дома му. Работата по случая продължава.

Припомняме, че Харизанов, който бе сочен за „мъжката калинка на ГЕРБ”, откупи свободата си срещу „скромната” сума от 7 хиляди лева. Той се сдоби с този прякор, тъй като бе установено, че е поредният по времето на управлението на кабинета „Борисов”, който заема пост, без да има необходимото за това образование. Софийски градски съд го оправда окончателно и определението не подлежи на обжалване и протест. След като бившият шеф на „Напоителни системи” внесе сумата, той бе освободен и се прибра вкъщи.

Преди това той бе освободен от Софийския районен съд въпреки обвинението, че е сключил неизгодна сделка. На всичкото отгоре тогава съдът не посочи и мярка за неотклонение. Магистратите твърдяха, че липсват категорични доказателства, които да сочат, че именно Харизанов е продал 100 хиляди тона черни и бели метали за скрап. Предадените метали бяха част от съоръжението за напояване на земеделски земи в страната. Председателят на съдебния състав скандализира обществото, заявявайки, че Георги Харизанов не е бил наясно какво ще последва от взетото от него решение и какви са мащабите на сделката, пише Блиц.