Полицията разследва случая

Трагедия потресе жителите на столичния квартал „Люлин”.

Детенце на видима възраст около четири месеца, е издъхнало в дома си в София. Трагичният инцидент сее разиграл в блок 107 на X-ти микрорайон на столичния квартал. Информацията бе съобщена от очевидци.

Сигналът за смъртта на невръстното детенце е подаден в полицейското управление около 11 ч. днес. На адреса веднага е била изпратена патрулна кола. Полицейски служители са извършили оглед на жилището, в което е починало детето.

[caption id="attachment_406712" align="alignright" width="300"]Трагедията остави безмълвни жителите на квартала Трагедията остави безмълвни жителите на квартала[/caption]

По изясняването на причините, довели до смъртта на хлапето работят следователи, заедно със съдебен лекар. От Столичната дирекция на вътрешните работи потвърдиха за случая. От там обаче категорично отказват да дадат повече подробности, пише Блиц.

Междувременно стана ясно, че 38-годишният Пламен Петров от Русе е заявил в съда, че не е искал да причини смъртта на детето си. Пред съдебните заседатели той изразил съжаление за случилото се. Припомняме, че Пламен уби 7-годишната си дъщеричка Пламена навръх Великден. Разследващи разкриха, че Пламена е издъхнала в резултат на разбит череп. Те твърдят, че бащата е разбил черепа на момиченцето с дървен сап. Първоначалната информация по случая сочеше, че Пламен е нанесъл фатален ритник в областта на сърцето, който е причинил смъртта й, но по-късно тази версия отпадна.

След като нанесъл фаталния удар по главата на момиченцето, Пламен продължавал да я налага със силни ритници и юмруци. Той удрял, докато момиченцето се отпуснало съвсем и накрая издъхнало. Тогава, ужасен от случилото се, извергът събудил жената, с която се събрал след раздялата с биологичната майка на децата си – 32-годишната Емилия и се разкрещял, че Пламена не диша. Покойната Пламена има сестричка на 4 годинки – Десислава. Днес Окръжният съд в Русе реши да остави за постоянно в ареста Пламен Петров.

Ако съдът го признае за виновен в престъплението, 38-годишният мъж ще бъде лишен от свобода за срок от две десетилетия или до живот, пише Блиц.