Не може да приеме трагичната вест за кончината на Мария

Стефан Данаилов и съсипан след като научи трагичната вест за кончината на съпругата си.

Информацията бе потвърдена и от режисьорката Росица Обрешкова, която е племенница на Стефан Данаилов. Обрешкова подчертава, че на вуйчо й (Стефан Данаилов) му е прилошало малко преди представлението „Пигмалион”, в което е трябвало да участва. Заради възникналите непредвидени обстоятелства, се наложило представлението да бъде отменено.

[caption id="attachment_406372" align="alignright" width="300"]Стефан Данаилов рухна след трагичната вест за кончината на половинката му Стефан Данаилов рухна след трагичната вест за кончината на половинката му[/caption]

За щастие медиците успели да стабилизират Стефан Данаилов с помощта на медикаменти. Обрешкова твърди, че при все че още не е добре, вуйчо й е стабилизиран или поне доколкото може да бъде предвид обстоятелствата. Режисьорката подчертава, че душата на Стефан Данаилов е съсипана предвид обстоятелствата.

Българското общество остана като попарено след вестта за кончината на съпругата на Стефан Данаилов – Мария Данаилова. За броени минути интернет форумите бяха залети от стотици коментари в подкрепа на актьора. Всички потребители изказват съболезнования за трагедията, сполетяла семейството му. В социалната мрежа Фейсбук, Доня Тонева написа: „Светъл да е пътят на душата й”. Преобладаваща част от коментарите гласяха” „Светла й памет”, „Съболезнования” и други от този род. Една от потребителките на социалната мрежа споделя, че е останала потресена от вестта да смъртта на Мария Данаилова. Тя уточнява, че новината я е потресла най-вече с това, че именно Мария бе човекът, който бе плътно до съпруга си Стефан Данаилов-Ламбо и го подкрепяше безрезервно през цялото време. Тя допълва, че със сигурност й е било много тежко във времето, в което Ламбо се луташе между живота и смъртта и е мълчала за личната си болка.

Десетилетия наред Мария бе неизменно до своя съпруг Стефан Данаилов. В последно време тя посърна покрай неговата болест – рак на кръвта. За щастие Ламбо успя да пребори коварното онкологично заболяване, но съпругата му не можа да преодолее всички трудности, които й се струпаха на главата напоследък, пише Блиц. Както ви информирахме по-рано, според неофициално потвърдена информация, Мария Данаилова напусна този свят в резултат на непреодолима инфекция на белите дробове и бъбреците.