Специалистите са категорични, че е в много добра ремисия

Народният представител от Коалиция за България Стефан Данаилов бе споходен от истинско чудо.

Самият той съобщи от френската столица Париж, където вчера приключиха контролните прегледи, че е здрав. По всичко личи, че Ламбо се намира в много добра ремисия, тъй като въпреки четирите вливания, дори и косата му не е започнала да пада. Вестник „Преса” отбелязва на страниците си, че пълните щателни изследвания, сред които проба от костен мозък, както и петскенерът показвали категорично, че Стефан Данаилов е успял да се пребори с коварната болест.

[caption id="attachment_348537" align="alignleft" width="300"]Стефан Данаилов е в много добра ремисия Стефан Данаилов е в много добра ремисия[/caption]

Заедно с Ламбо в Париж е и национален консултант по хематология проф. Георги Михайлов, който се занимава с лечението му в София. Френските медици са се изказали доста ласкаво по отношение на българския екип, който се грижи за Данаилов, подчертавайки, че е в много добра ремисия. Депутатът дори звучал изключително бодро по време на телефонния разговор. Той изпратил поздрави на всички онези, които следят с интерес развитието на болестта и благодари за засвидетелстваната обич.

Припомняме, че през есента на Стефан Данаилов бе открит лимфом и се наложи да се подложи на четири вливания. Той понесе вливките неочаквано леко и изрази удовлетворение от уменията на родните специалисти. Заради върлуващата грипна епидемия в страната, контактите му бяха сведени до минимум, за да не се получат усложнения. Освен, че спря да ходи на работа в Народното събрание, Ламбо прекъсна и уроците си в НАТФИЗ. Единствената публична изява, на която бе забелязан, бе конгресът на БСП.

През цялото време обаче той не изневери на страстта си към киното и въпреки всичко продължи да се снима във филма „Фамилията”. За да го предпазят обаче се налагаше целият екип да работи с маски. Мнозина от специалистите очакваха косата му да започне да пада и дори сценаристите се бяха съобразили с тази подробност и бяха подготвили резервен сценарий във фабулата на филма. Изненадващо за всички, Ламбо понесе химиотерапията изключително леко и не последваха никакви физически промени, пише Блиц.