Мистерията е разкрита

Бойко Борисов разкри пред медиите мистерията около числата 19 и 45, която е тема номер едно в последните дни.

Припомняме, че преди няколко дни бившият премиер на Република България загатна, че в горския сектор знаят много добре какво означават тези две числа, но тогава не пожела да разкрие повече подробности по случая. Борисов обаче реши да проговори след мистериозната смърт на Юри Миков, който имал намерение да направи корупционната схема в Министерството на земеделието и храните, обществено достояние.

[caption id="attachment_405867" align="alignleft" width="300"]Бойко Борисов повдигна завесата около мистерията "19 и 45" Бойко Борисов повдигна завесата около мистерията "19 и 45"[/caption]

Борисов заяви в Народното събрание, че за съжаление човекът, който е имал желание да разкрие подробностите по въпросната корупционна схема е загинал вчера при автомобилна катастрофа в Солун. Миков е издъхнал, след като автомобилът, в който е пътувал, е бил ударен челно от навлязъл в неговото платно тир. Бившият премиер изрази надежда следствените органи да проверят „по-внимателно” този случай. Вчера медиите гръмнаха с новината за смъртта на шефа на Горското предприятие за Северозападна България Юри Миков.

Бойко Борисов обаче не се поколеба да обяви, че числата 19 и 45 не са случайни и обяви на всеослушание какво означават – на 19-то число от месеца някои хора от „едно министерство”, са принуждавани да носят сумата от 45 хиляди лева. Той подчерта, че преди време Миков споделил тайната пред него, както и пред други хора, но изрази опасение, че останалите ще се изплашат за живота си, предвид случилото се и ще откажат да говорят. Борисов заяви, че имали изрична уговорка с Миков да изложи пред прокурорите информацията, с която разполага, но за съжаление млъкнал завинаги. Помолен да уточни кое министерство е замесено в корупционната схема, Борисов уточни, че става въпрос за Земеделското министерство.

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов обяви, че Юри Миков е бил повикан от министър Димитър Греков. По пътя от Гърция към България обаче той е бил „пресрещнат” от тир, с който е последвал челен удар. В заключение Найденов посочва, че трупът на Миков е в гръцка морга, а семейството му – в Халкидики, пише pik.bg.