Двамата продуценти спорят ожесточено за рейтинга

Шоуменът Слави Трифонов и продуцентът Маги Халваджиян се хванаха „гуша за гуша”.

Ябълката на раздора за двете медии отново се оказаха рейтингите. В основата им стоят двете хитови продукции „България търси талант”, която тече в ефира на bTV и е продуцирана от Слави Трифонов и „Като две капки вода”, която тече в ефира на Нова тв, продуцирана от Маги Халваджиян.

В понеделник двете риалитита бяха излъчени едновременно в еднакъв часови пояс. bTV даде старт на ожесточения рейтингов спор, след като гордо обяви резултатите на агенция ГАРБ, които сочат, че „България търси талант” е гледано от един милион и триста хиляди зрители, което според тях е два пъти повече от зрителите, спрели се на шоуто по конкурентната медия „Като две капки вода”.

[caption id="attachment_405719" align="alignleft" width="300"]Слави Трифонов и Маги Халваджиян спорят ожесточено за рейтинга Слави Трифонов и Маги Халваджиян спорят ожесточено за рейтинга[/caption]

От Нова тв обаче не останаха длъжни и обявиха резултатите на друга агенция -„Медиарисърч”. Те сочат, че рейтингът им е бил само два процента по-нисък, спрямо този на конкурентната медия bTV, а не както бе обявено от тях, че разликата е двойна.

Цифрите сочат, че рейтингът на Нова тв в този часови пояс в понеделник е бил 23,2 срещу 25,8 за bTV. Нова тв дори твърдят, че това е най-слабият резултат на конкурентите им от доста време насам и нямат причина да се тупат толкоз гордо по гърдите, пише pik.bg. Всъщност ползата от всички тези борби и ожесточени спорове е само и единствено за зрителите. Но тази полза май остава само в сухите статистически резултати, тъй като мнозина от зрителите се оплакват, че когато седнат пред телевизора в праймтайма, няма на какво да се спрат да гледат.

Така докато медиите мерят сили в ожесточена конкуренция, обикновеният български зрител, решил да разнообрази вечерта си с някой интересен филм или пък предаване, остава разочарован и се пита дали ще дойде време, в което ще седне пред синия екран с интерес в очакване на нещо качествено, а не на турските бози, които напоследък ни заляха.