Конкурсът в болница „Шейново”, бил предрешен

Д-р Красимира Иванова, която е сестра на бившия премиер Бойко Борисов изплака в ефир.

Тя обяви, че категорично е отказала да се яви на последния етап от конкурса за директор на болница „Шейново”, тъй като е изгубила доверието, че той се провежда компетентно, чисто и прозрачно.

В ефира на bTV д-р Красимира Иванова обяви, че е получила писмо, че е възникнал конфликт на интереси заради участието на членове от ГЕРБ в комисията на конкурса. Д-р Иванова изплака, че не е получила официален отговор на питанията си свързани с този довод, но пък за сметка на това всички членове на ГЕРБ са били заставени да напуснат комисията. Поради тази причина сестрата на Бойко Борисов усетила, че бъдещото й участие в конкурса е нежелано и се прави всичко възможно то да бъде възпрепятствано.

[caption id="attachment_404566" align="alignleft" width="300"]Д-р Красимира Иванова е разочарована от конкурса в болница "Шейново" Д-р Красимира Иванова е разочарована от конкурса в болница "Шейново"[/caption]

Тя нямала и никаква сигурност дали няма да възникне отново някакъв конфликт и решила, че е време да се оттегли от конкурса. Д-р Иванова предполага, че именно това се е очаквало от нея и тя е удовлетворила изцяло желанията на конкуренцията. Сестрата на експремиера е категорична, че и този конкурс, както и много други е бил предрешен. От думите й става ясно, че след нейния отказ, в последния етап на конкурса са останали трима кандидати. Тя обаче е категорична, че целта на живота й никога не е била да стане директор на „Шейново”.

Д-р Иванова допуска, че настоящият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева оказва определен натиск и под нейно влияние ще бъде избран директорът на болница „Шейново”. Сестрата на Бойко Борисов посочи, че за нея е било предизвикателство, че в това лечебно заведение непрестанно се провеждат конкурси, които така и не стигат до края. В заключение тя заяви, че явно има хора, заемащи високи постове в държавата, които не желаят в тази болница да влизат „чужди хора”, пише вестник "24 часа".