Жената-сензор Мая Попова направи стряскаща прогноза

Жената-сензор Мая Попова направи стряскаща прогноза
5 (100%) 1 vote

Земетресенията зачестяват, става опасно

След двата сериозни труса, които разлюляха румънската планина Вранча и засегнаха пограничните райони на страната ни, жената-сензор Мая Попова направи доста стряскаща прогноза.

Трусовете, които отбелязаха тенденция към повишаване докараха хората до истерия и им припомниха ужаса от разрушителното земетресение от 4 март 1977 г.
Сеизмолози и жената-сензор Мая Попова разкриха, че и занапред се очакват подобни „разклащания”.
Попова предрече, че в дните до Великден предстоят още силни трусове.
Тя обаче побърза да успокои хората, че силата им няма да надвишава 6 по скалата на Рихтер.
Запознати посочват, че разрушителен за този район би бил трус със сила по-голяма от 7 по Рихтер.

Жената-сензор Мая Попова вещае нови трусове около Великден

Жената-сензор Мая Попова вещае нови трусове около Великден

Шефът на специалистите по сеизмология от БАН проф. Емил Ботев обаче е на мнение, че за България не съществува опасност от подобен трус при положение, че е на разстояние от около 200 километра.
Той подчертава, че за да разклати по-силно територията ни, трус в района на Вранча с магнитуд от 6 по Рихтер, трябва да има доста специфично физично излъчване и допълни, че подобни явления се случват твърде рядко.
Проф. Ботев подчерта, че в момента не може да се твърди, че в района на Вранча има прекомерна бъдеща сеизмологична активност.
Статистиката за румънската планина сочи, че за този район биха били катастрофални земетресения със сила между 7 и 7.5, но анализирайки ситуацията, сеизмолозите не очакват подобен трус.

В този ред на мисли, жителите на пограничните райони трябва да бъдат спокойни, тъй като не се задава нищо, което е по-различно от обичайното.
Още повече, че след труса през 1977 година, местното строителство се извършва така, че да е устойчиво на земни трусове.
Специалисти успокояват, че дори да ги застигне подобна атака от земни трусове, те няма да са животозастрашаващи.
Фактите обаче сочат друго и безспорно са доста обезпокоителни – румънските власти, които непрестанно следят уредите предупредиха хората в района на Вранча да очакват нови силни трусове в близките месеци и допълват, че от средата на ноември до момента е имало над 30 земетресения и тенденцията е към увеличение, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

4 коментара to “Жената-сензор Мая Попова направи стряскаща прогноза”

 1. Мая Попова

  апр. 23. 2014

  – До-електронните сайтове+печатни медии- — НИКЪДЕ, НИКОГА, ПРЕД НИКОГО НЕ СЪМ КАЗВАЛА, ЧЕ ПО ВЕЛИКДЕН ОЧАКВАМ ВРАНЧА ДА НИ УДАРИ-С-M.6.0R.-КАКТО ВЧЕРА-/2,АПРИЛ/..В-К-“РЕТРО“-Е СЪОБЩИЛ НА ПЪРВАТА СИ СТРАНИЦА…ЗА ТОВА ПРЕДИ 2-ДВЕ ГОДИНИ, ПРЕУСТАНОВИХ ДА ДАВАМ ПРОГНОЗИТЕ СИ…ЗА ДА НЕ ПЛАШИТЕ ХОРАТА С МЕН КАТО С ЧУЧЕЛО….НАРОЧНО НЕ ДАВАМ ИЗЯВИ ВЕЧЕ ПОЧТИ ДВЕ ГОДИНИ с единични изключения…ПЪРВАТА ЕЛЕКТРОННА МЕДИЯ В КОЯТО СТЪПИХ-БЕ В КАНАЛ 1- “В НЕДЕЛЯ С ГЕОРГИ ЛЮБЕНОВ“-ВИЖТЕ ЗАПИСА,КЪДЕТО НЕ КАЗВАМ НИЩО ПОДОБНО….ДЪЛБОКО СЪМ РАЗСТРОЕНА И ЩЕ СИ ПОТЪРСЯ НАКЪРНАНИТЕ МИ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА:- ЗАЩОТО ТОВА Е ЗЛОУПОТРЕБА НЕ САМО С МОЙТЕ, НО И C НЕРВИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ….ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ Е И СВЕТОТАТСТВО С НАЙ-СВЕТЛИЯТ НИ ПРАЗНИК…ОЧАКВАМ ВЪЗРАЖЕНИЕ И УСПОКОЯВАНЕ И РЕДАКЦИЯ НА ТЕКСТА ВИ…ГРАЖДАНСКАТА МИ ДУША Е ДЪЛБОКО НАРАНЕНА…- МАЯ ПОПОВА – В съответствие с написаното до ТУК, в Поста и във всички последни Постове за БЪЛГАРИЯ + ВУМЪНИЯ ето и поредното ОСЕЗАЕМО-СЛАБО – земетресение-в РУМЪНИЯ, ВРАНЧА-на 3.АПРИЛ-в 10:38:57 ЕЕТ-респективно отново под 5.0-НЕОПАСНО –

  Posted By Maya Popova on April 3, 2014 12:37

  Ей опасни сте…И НЕ ми използвайте повече тази снимка на която приличам на откачена …Тя е извадена от видео и за това изглеждам така шашаво, сякаш нещо вещая……НЕ ПРЕДСКАЗВАМ…НЕ СЪМ ГАДАТЕЛ И ЕТО ВИ ДОЛУ СТАНАЛОТО “СЛАБО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ – М.-4.5Р – ОЩЕ НА 3-ти АПРИЛ…И КАТО ПИШЕТЕ ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ СЕ НАУЧЕТЕ,ЧЕ ВСИЧКО до 4.9-5.0 по РЕХТЕР Е “СЛАБ-ОСЕЗАЕМ“-М.при каквито трусове може само някой-а между 5.0-5.9 е УМЕРЕН…ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ “СТРЯСКАНИЯ И С ТЕЗИ УЖ “СИЛНИ“ НА МОЙ И НА ОБЩЕСТВОТО ГРЪБ … АБСОЛЮТНО БЕЗВЪЗМЕЗДНО СИ ДАРЯВАМ ПРОГНОЗИТЕ , ПОНЕ ДА НЕ ВИ ЯМ ПАСИВИТЕ…/Едва днес видях написаното Ива и никак не ми е драго от това/

  M 4.5 – ROMANIA – 2014-04-03 12:38:57 UTC

  Magnitude ML 4.5
  Region ROMANIA
  Date time 2014-04-03 12:38:57.0 UTC
  Location 45.47 N ; 26.40 E
  Depth 124 km
  Distances 118 km N of Bucharest, Romania / pop: 1,877,155 / local time: 15:38:57.0 2014-04-03
  49 km NW of Buzău, Romania / pop: 130,954 / local time: 15:38:57.0 2014-04-03
  2 km SW of Gura Teghii, Romania / pop: 3,835 / local time: 15:38:57.0 2014-04-03
  Global view

  Source parameters provided by:
  National Institute for Earth Physics — Bucharest, Romania (BUC)

 2. Юлиян Мирчев

  апр. 23. 2014

  Журналистиката не е лъжица за всяка уста,особено за алчните и ненаситни.Разбирам,че им падат тиражите.но да скалъпиш нещо уж казано и да изправиш на нокти много хора-нещо не мога да го разбера.Нека си търсят сензациите на друго място,но тук….обидно е.Обидно за читателите и обидно за човека,който от години съвсем добронамерено и безкористно споделя чувства,болки за да предпази или поне подготви за предстоящото бедствие нас обикновените хора.Какво да се прави? Това е новият морал и новите ценности с които аз поне трудно свиквам.

 3. Any Georgieva

  апр. 24. 2014

  Не се връзвайте на тъпите и нагли медии.Тяхната цел е единствено по-големи продажби,независимо на каква цена.По отношение на способностите Ви и благодарение на тях аз и оща 30души спиме спокойно без притеснения.Моля Ви не се гневете на тъпаците и бъдете жива и здрава,защото МНОГО хора имат нужда от ВАС!!!

 4. Valeria Popova

  апр. 24. 2014

  Не обръщайте внимание. Вие се занимавате с по-важни неща!

Добавете коментар