В основата му стои бившият шеф на КАТ Богдан Милчев

Бившият директор на КАТ Богдан Милчев заформи нов скандал в държавата.

Той заяви в ефира на Нова тв, че един от неговите разговори с представител на медиите, е бил записан със специално разузнавателно средство, а по-късно е бил заличен. Милчев подчерта, че след като в продължение на три месеца, е бил изолиран от работата си, е взел решение да напусне, с цел да предизвика сериозен дебат по темата. Бившият шеф на КАТ зададе риторичния въпрос дали имат представа какво означава това за 42-годишен мъж, който е напълно работоспособен и в разцвета на силите си.

[caption id="attachment_403537" align="alignleft" width="300"]Бившият шеф на КАТ Богдан Милчев забърка нов скандал Бившият шеф на КАТ Богдан Милчев забърка нов скандал[/caption]

Милчев все още очаква отговор на въпроса дали е имало запис на разговора между него и журналист, както и дали е бил унищожен след това. Той акцентира върху това, че през последните осем месеца на работното му място, е подавал непрестанно сигнали за проблемите между отделните служби в системата, касаещи най-вече проблема с корупцията в Министерството на вътрешните работи. Милчев е категоричен, че всеки министър на вътрешните работи, идвайки на този пост, заварва „организъм с рак и хрема”.

Проблемът обаче е в това, че усилията им са насочени към лечението на по-безобидната от двете болести – хремата, а с рака дори не се и захващат. Милчев поясни, че в случая с рака, визира все по-ширещата се корупция в МВР. Той сподели, че срещу него са били извършени 28 проверки, само и само за да бъде дискредитиран. В момента, в който журналист от медия, чието име не се споменава се е заел д разследване на случая, върху него е бил оказан натиск, за да не види материала бял свят, пише Блиц.

Милчев подчерта, че за 19-годишната си служба в МВР не може да не е наясно кога се върши нещо нередно. Той разказва, че дори предупредил въпросния журналист какво ще последва и точно така станало. Припомняме, че Богдан Милчев бе отстранен от длъжност след грандиозния скандал, който се разрази около името на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Твърдеше се, че Милчев е отстранен от длъжност заради санкция, която е изпратил до вътрешния министър.