От понеделник орязват и времетраенето на „Лице в лице”

Страшен скандал се вихри в момента в bTV.

Шефовете на медията са отрязали тихомълком главата на Димитър Цонев, който е сочен за един от най-авторитетните водещи. Според неофициално потвърдена информация, главата на Цонев изхвърчала, защото си позволил да изрази публично симпатията си към партията на скандалния новоизлюпен политик Николай Бареков. Тази грешка ще му коства мястото в медията. Из коридорите на телевизията се носи мълвата, че „Павел Станчев е гилотинирал Цонев с един удар на секирата”.

[caption id="attachment_379049" align="alignleft" width="300"]bTV отряза главата на Димитър Цонев bTV отряза главата на Димитър Цонев[/caption]

Димитър Цонев ще остане редом до Цветанка Ризова в предаването „Лице в лице” до края на тази седмица. От началото на следващата седмица, предаването ще има само един водещ – Цветанка Ризова. Освен това ще има и други промени – продължителността на „Лице в лице” вече няма да е един час, а времетраенето ще бъде орязано наполовина. Журналистът Димитър Цонев, който е външен продуцент на предаването заяви по-рано днес пред OFFNews, че днес предстои да се срещне с ръководството на bTV заради промените в програмната схема.

Съгласно нововъведенията, от понеделник предаването „Лице в лице” става 30 минути и това променя договорните отношения на Цонев с медията. Той бе категоричен, че не вижда каква роля може да има в новия съкратен формат на предаването. Информацията за „изхвърчането” на Цонев от bTV бе съобщена първо от двете дами в семейството му – неговата половинка Мариана и дъщеря им Десислава, в социалната мрежа Фейсбук. Десислава написа, че й е мъчно да го каже, но утре зрителите ще могат да гледат последния брой на „Лице в лице” с участието на баща й като водещ. Тя е разочарована, че в страната ни всяко едно качествено нещо бива съсипано по един или друг начин.

Според нея няма нищо случайно в тази тенденция и целта е българският зрител да бъде лишен от правото си на информираност по конкретни пиперливи теми, които засягат определен кръг от политици, които тя определя като „престъпни”. Десислава е категорична, че именно заради тях бива пожертвана единствената адекватна публицистика. )