Ранен е един от охранителите

Няколко въоръжени мъже (предполага се, че са трима или четирима), са нападнали клон на ПИБ (Първа инвестиционна банка) в квартал „Хаджи Димитър” в София.

Екшънът се е разиграл тази сутрин. Пострадал е един от охранителите на банковата институция. Вероятно нападателите са нахлули в банковия офис още при отварянето му тази сутрин. По данни на МВР, единият от гангстерите е бил въоръжен с автомат „Калашников”, съобщиха от Нова тв. На мястото вече има полицейски екипи.

[caption id="attachment_272970" align="alignleft" width="300"]Бандитите са ранили един от охранителите Бандитите са ранили един от охранителите[/caption]

Изпълнителният директор на банковата институция Васил Христов успокои клиентите, че не са били откраднати пари като добави, че са застраховани. В ефира на TV7 Христов потвърди, че е пострадал един от охранителите на банката.

Според последната информация, охранителят е бил нападнат с приклад в главата. Пострадалият е бил откаран по спешност в „Пирогов”. Медиците твърдят, че охранителят е добре, а животът му, е извън опасност. Шефът на банковия клон дори твърди, че гардът е бил само одраскан. Полицейските власти са отцепили широк диапазон от района, в който се случи инцидента. Служителите на банковия клон останали вцепенени от ужас. Гангстерите насочили оръжията срещу тях. Нападателите са били маскирани, пише Блиц.

Припомняме, че на 10 януари банков обир събуди София. Тогава крадците проявиха невиждана дързост като се надявали ударът им да бъде повече от успешен, а парите да бъдат измъкнати незабелязано. Банката, на която посегнаха обирджиите се намира в близост до военния хотел „Шипка”. Около 6 ч. сутринта е бил получен сигнал на спешния телефон 112. На мястото на престъплението веднага пристигнали няколко патрулни коли. Районът отново бе отцепен. Първоначално не бе съобщено каква е сумата, която са успели да задигнат бандитите.

Свидетелски показания сочат, че обирджиите са били трима. Те са успели да обезвредят двамата охранители и да нахлуят в банката. От ръководството на банковата институция твърдяха, че нападателите са били четирима. Единият от охранителите успял да натисне паник бутона.