Според Марковски доказателството е било опорочено

Макар и извършено преди доста време, убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски все още остава неразгадано.

То е обвито в пълна мистерия. Днес стана ясно, че има голяма вероятност да отпадне ключово доказателство за убийството им. Това означава, че соченият за техен убиец Лазар Колев може да се отърве от доживотния затвор, отбелязва на страниците си столичен таблоид.

Припомняме, че Лазар Колев получи възможно най-тежкото наказание за извършеното зверско престъпление. Решението за присъдата бе потвърдено на две инстанции.

[caption id="attachment_272838" align="alignleft" width="300"]Лазар Колев може да отърве доживотната присъда Лазар Колев може да отърве доживотната присъда[/caption]

Колев го обжалва пред ВКС (Върховния касационен съд). В близките няколко дни се очаква магистратите да се произнесат по казуса. Маститият адвокат Марин Марковски, който е защитник на Колев твърди, че едно от най-важните доказателства по делото на сестрите Белнейски, е било опорочено.

Той посочва, че става въпрос за биологичен материал (ноктите на двете момичета), който е бил иззет за извършването на експертиза след тяхната смърт. Марковски обаче е категоричен, че това е било извършено в грубо нарушение на закона за събиране на доказателства, тъй като ноктите от двете момичета били иззети в отсъствието на две поемни лица. Още повече, че за процедурата липсвал и задължителният за такива случаи протокол, утвърден от съда.

Припомняме, че Лазар Колев бе обвинен за жестокото убийство на Росица и Христина Белнейски, което разтърси цяла България след направените по-късно ДНС експертизи в Англия, Австрия и САЩ. Резултатите от извършената ДНК експертиза потвърдиха, че под ноктите на Росица Белнейска (по-голямата от двете сестри) е открит материал от Лазар Колев, пише pik.bg.

През август миналата година, делото срещу Колев бе пред обрат. Единственият обвинен за убийството на Белнейски, извършено през 2006 година намекна, че има огромно желание да издаде своите съучастници. Смяташе се, че те са между един и трима, но така и не бяха съобщени имена. Така Колев бе единственият, който получи доживотна присъда, която по-късно бе потвърдена и на второ ниво от Апелативния съд.