Миков бе категоричен, че ще предприеме мерки това да не се повтори

Оказа се, че изненадващата оставка, която връхлетя по-рано днес редиците на БСП е била поръчение на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

ГЕПБ-ерът е поканил дамите, които са негови приятелки да хвърлят транспаранта с надпис „Оставка” върху народните представители от редиците на БСП. Това стана ясно от изявлението, направено от червения депутат Антон Кутев. Той поиска от председателя на Народното събрание Михаил Миков да отнеме правата на депутата Александър Ненков да кани външни хора в парламента.

[caption id="attachment_266672" align="aligncenter" width="300"]Кутев настоя да бъдат предприети мерки Кутев настоя да бъдат предприети мерки[/caption]

Припомняме, че по-рано днес две дами разпънаха на балкона на пленарната зала транспарант с надпис „Оставка”. След като го подържаха известно време в ръце, те го пуснаха върху депутатите от БСП. Извършена проверка по случая сочи, че именно Ненков от ГЕРБ е поканил въпросните дами, твърди Кутев. Червеният депутат обаче подчерта, че режисираният от Ненков опит да представи случката като гражданска акция е претърпял пълен фарс. Кутев обяви, че ще настоява за процедура, председателят на Народното събрание да отнеме възможността на депутата от ГЕРБ да кани свои приятели в пленарна зала в следващия един месец.

Председателят на парламента Михаил Миков заяви, че с действията си, депутатът Александър Ненков е нарушил вътрешните правила, които гласят, че не може присъстващите в пленарна зала да осъществяват агитация. Наказание ще понесе и квесторът, който е отговарял за балкона. В заключение председателят на Народното събрание посочи, че ще прецени какви допълнителни мерки да предприеме, тъй като е недопустимо подобна акция да се повтори отново, пише Блиц.

Съвсем спокойно бихме могли да кажем, че случващото се днес в Народното събрание минава под мотото „цирк”. По-рано днес депутатът от ГЕРБ Светослав Иванов отправи упрек към зам.-председателя на парламента Алиосман Имамов за начина, по който води заседанието. Видимо засегнат от упрека, Имамов призова депутата от ГЕРБ да цитира точно члена от правилника, който е нарушил, допълвайки, че няма да позволи депутатите от партията на Борисов да губят времето на останалите народни представители.