Температурите падат до минус 11 градуса

През последните няколко дни отново забравихме, че е зима, тъй като температурите тръгнаха нагоре, а слънцето все по-често ни напомня за себе си.

За съжаление обаче метеорологичната прогноза сочи, че „пролетната зима” ще продължи още няколко дни, след което сезонът осезаемо ще напомни за себе си. Очаква се температурите да се понижат значително, а в някои части на страната те да достигнат до минус 11 градуса. Според прогнозите, това ще се случи след около 10-тина дни (около 20-ти февруари).

[caption id="attachment_265920" align="alignleft" width="300"]Температурите падат до минус 11 градуса Температурите падат до минус 11 градуса[/caption]

Позовавайки се на прогнозите на синоптиците, вестник „Преса” отбелязва на страниците си, че докато зимата отново ни напомни за себе си, дневните температури ще останат в диапазон между 9 и 14 градуса.

За огромно съжаление на скиорите, сегашната метеорологична обстановка напомня повече на началото на пролетта, отколкото на това, че сме в най-дълбоката зима. Макар през някои от дните до 20 февруари да се очакват валежи, то те ще са от дъжд. През новата работна седмица температурите по родното Черноморие ще достигнат до 16 градуса, а в южната част на страната дори ще надвишат тези градуси и ще достигнат до 17.

Прогнозата на метеоролозите сочи, че любителите на пролетното време могат да му се радват до 18 февруари, тъй като след това Малък Сечко ще ни напомни доста сериозно, че е неговото време и ще ни покаже на какво е способен. Зимата ще се завърне отново и температурите ще паднат както подобава за този сезон. Валежите над по-голямата част от страната ще са от сняг. Около 20 февруари нощните температури ще паднат доста осезаемо и ще достигнат стойности от около минус 11 градуса, пише Блиц.

По всичко личи, че февруари ще приключи в типичния си зимен стил. А какво ни е подготвила Баба Марта, дори и синоптиците все още не смеят да прогнозират. Вероятно по стара традиция и тази година няма да пропусне да поизтупа юрганите си и да покрие земята с бяла снежна покривка, както и да пощипе бузите ни с ниски температури.