Не сбъдна мечтата си за щастливи и спокойни старини

Почитателите на голямата оперетна звезда Лиляна Кисьова ще могат да й кажат „Последно сбогом” във вторник (21.01.2014 г.)

Тленните й останки ще бъдат изложени за поклонение от 11 до 13 ч. във фоайето на Музикалния театър. Това стана ясно от съобщението, изпратено от театъра. Народната артистка се пренесе в Отвъдното на 17 януари. Тя си отиде от този свят на 85-годишна възраст. Последното си участие на сцената Лиляна Кисьова прави през 2001 година. След това тя се оттегля от голямата сцена, оставяйки зад гърба си 44 сезона.

[caption id="attachment_263417" align="alignleft" width="270"]Голямата оперетна звезда Лиляна Кисьова Голямата оперетна звезда Лиляна Кисьова[/caption]

Кисьова е имала множество сценични изяви както в страната, така и зад граница. През 1951 година Кисьова става солистка на Държавния музикален театър в София. Тя е изпълнила повече от 80 роли, най-запомнящите се, от които са тези в „Мамзел Нитуш“, „Царицата на чардаша“, „Службогонци“, „Веселата вдовица“и др. Награждавана е и с високи държавни почести.

За огромно съжаление очакванията й за спокойни и щастливи старини така и не се сбъднаха. Повече от десетилетие оперетната звезда водеше съдебни битки за запазване на жилището си. Напрежението я съсипа и осакати, докато накрая и краката й спряха да я държат. Преди пет години тя изгуби и съпруга си Константин Хаджикостов (известен буфосинхронист от близкото минало), пише Блиц. Поклон пред паметта й!