Движението няма да прави скъпа кампания

Евродепутатът Ивайло Калфин обяви, че финансирането на АБВ за момента е осигурено от него и от дарения.

В ефира на Нова тв той обяви, че е дал 3 000 лева, а останалите 5 000 лева, са постъпили от дарения. Тоест към днешна дата АБВ разполага със сумата от 8 000 лева. Тя е внесена по сметка, която се води на негово име. Калфин посочи тези подробности в отговор на въпроса кой и откъде ще финансира политическата дейност на движението.

[caption id="attachment_263012" align="alignleft" width="300"]Движението няма да прави скъпа кампания Движението няма да прави скъпа кампания[/caption]

Той бе категоричен, че няма да правят скъпа кампания, тъй като не разполагат със средства за такава. Евродепутатът категорично отрече казаното от лидера на БСП Сергей Станишев по време на вчерашната пресконференция, че не е информиран за решението му. Според твърденията му, двамата са се видели миналата неделя и тогава Калфин го информирал за намеренията си.

Лидерът на червената партия се опитал да го убеди да се откаже от намеренията си, но както е очевидно – безуспешно. Избраният с листата на социалистите в европарламента посочи, че не е недоволен от номинациите в листите на БСП и не това е поводът да напусне. В заключение той посочи, че риториката с предателството много напомня епохата на сталинизма през 60-те години на 20 век, пише Блиц.