Малък Сечко ще си върне тъпкано за януарската пролет

Времето през месец февруари няма да има нищо общо с настоящото.

Малък Сечко ще си върне тъпкано за пролетта през този месец. Метеорологът на TV MET Петър Янков прогнозира обилни снеговалежи и рязък спад на температурите. Те ще се приближат до истинските зимни стойности, близки до нормалните за това време на годината.

Синоптикът посочи, че може да има валежи от сняг, макар и оскъдни още в края на януари (26 и 27).

[caption id="attachment_262994" align="alignleft" width="300"]Малък Сечко ще си върне тъпкано за януарската пролет Малък Сечко ще си върне тъпкано за януарската пролет[/caption]

Понижението на температурите ще започне още в сряда (22 януари). Очаква се те да паднат с между 5 и 10 градуса. Първоначално валежите ще са от дъжд, само по високите места ще падне сняг. В Рило-Родопския масив се очаква да падне обилен мокър сняг. До края на настоящия месец снежната покривка в повечето планински райони ще се задържи около 15-20 сантиметра.

Още в началото на февруари, както и през март, зимата ще ни покаже всичко, на което е способна и ще се развихри с пълна сила. Не е изключено и през двата месеца температурите да се задържат ниски и да има обилни снеговалежи. По-сериозен сняг се очаква през женския месец – март. Макар и малко закъснял, снегът все пак няма да ни пропусне, успокоява Янков. По отношение на пролетта, той заяви, че ще бъде влажна и с много дъжд, пише pik.bg.