Депутатът определи Калфин като „предател”

Червеният депутат Антон Кутев призна, че БСП никога не прощава на хората, които са предали партията.

Той бе категоричен, че ако я нямало партията, нито Първанов щеше да успее да спечели мандат, нито Калфин щеше да стигне до позицията на евродепутат.

Кутев заяви, че няма никакви съмнения относно реакцията на БСП на позициите на Калфин и Първанов и допълни, че опитът им за разцепление на партията ще претърпи пълен крах.

[caption id="attachment_262867" align="alignleft" width="300"]Червеният депутат Антон Кутев Червеният депутат Антон Кутев[/caption]

Това стана ясно от думите на червения депутат в ефира на Нова тв. Кутев определи Калфин като предател, но побърза да се оправдае, че в никакъв случай не се опитва да каже, че не си е свършил работата като евродепутат. Кутев се зачуди дали Първанов наистина не си дава сметка, че няма да бъде подкрепен от никой от център дясно и подчерта, че макар да не вкарат свои хора в Европарламента всичко, което ще направят ще бъде само в полза на Борисов.

Кутев бе категоричен, че инстинктът за самосъхранение на БСП е много силно развит и допълни, че не ръководството, а самата партия реагира по този начин. Депутатът изрази надежда, че Първанов все пак ще се осъзнае навреме и ще смени посоката. Според него регистрацията на отделна листа и обявяването на паралелен проект е недопустима грешка, пише Блиц. В заключение Кутев посочи, че в лявото пространство винаги има място за нови проекти, но не и по този начин.