Когато Петров срещна Дянков

Гласувайте за статията

Какво ще си кажат Симеон Дянков и Алексей Петров и дали ще има реални резултати от тази среща? Едва ли…

Алексей Петров ще се срещне в четвъртък със Симеон Дянков

Това ще е една много интересна и емоционална среща, а четвъртъкът може да се окаже наистина благодатен поне за един от двамата. Ако се абстрахираме от факта, че един бивш затворник ще се срещне с действащия финансов министър, което само по себе си е леко притеснително, срещата между Симеон Дянков и Алексей Петров е нещо, което заслужава да се отбележи, но не и да се анализира.

Анализът е невъзможен, тъй като изходът от рандевуто между бившата барета и финансовото гуру е непредвидим. И все пак – поводът, поради който двамата ще се видят е повече от тривиален. Друг е въпроса, че едва ли Съюзът за стопанска инициатива (ССИ), чийто председател е Алексей Петров, ще може да намери някакво адекватно решение за проблема на гражданите. Длъжни сме да уточним, че идеята за срещата е повече от благородна, нищо че звучи и леко двуяко. Съюзът за стопанска инициатива е на мнение, че в момента положението страната е по-зле от 2001 г. Безспорно е така, по-зле е дори и от онова положение, което беше по време на Жанвиденовата зима. Защото онова беше само един сезон, а това продължава вече няколко години. Както може да се очаква, фомацията на Петров излиза с четири конкретни предложения – да паднат лихвите по кредитите, държавата да се разплати с бизнеса, да се решат проблемите с еврофинасирането и да се спре репресията срещу бизнеса.

Има само още един ден до срещата между двамата. Среща, която повдига няколко въпроса. Откъде накъде Дянков ще се среща с доказан престъпник, какъвто е Петров? Мазохист ли е финансовия министър, че след унизителното фиаско с президента Първанов преди време, сега си организира среща с лидер на движение, който би трябвало да е в затвора, а не да ходи на разни министерски рандевута? И ако все пак намерим някакъв задоволителен отговор на тези два въпроса, то някак естествено възниква и трето питане. Кой стои и зад двете срещи? Отговорът и този път е еднозначен и изречен без особено колебание – Бойко Борисов!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

5 коментара to “Когато Петров срещна Дянков”

 1. krasos

  мар. 16. 2011

  Алооооо…авторът на тази тема да не би да е олигофрен? Мариана Атанасова ти къде видя ,че Петров е „с доказан престъпник, какъвто е Петров?“ До колкото си спомням беше освободен поради липса на доказателства. И никога не е бил “ че един бивш затворник“ , а арестант. Малко бъркаш Никарагуа с Канада , не знам дали е умишлено или от малкото мозък който имаш в главата си ! Аре стига сте се кланяли на ББ и сегашното ДОКАЗАНО некадърно правителство !!!

 2. bagira

  мар. 16. 2011

  Написаното в статията е некомпетентно, дори не вярно. Петров не е председател, а е изп. директор на ССИ. Не е доказан престъпник, не е затворник, г-н Дянков не е гуру, а е министър на финансите. И тази среща е една от многото, които Министър Дянков провежда с работодателски , професионални и граждански организации, т.е. консултативна. И защо пък ССИ да не може да каже какво мисли? Авторът на статията познава ли Ал. Петров, или който и да е от стотиците членове на ССИ, та смята, че има каквото и да е притеснително?

 3. Катя

  мар. 16. 2011

  Насочеността на този сайт е ясна и няма нужда от коментари, но чувството ми за справедливост ме кара да напиша и аз нещо. Няма нищо по-логично и по-нормално от това мин. Дянков да се срещне с хора, които се занимават с икономика, които имаат разумни предложения и които са събрали в организацията си ДВИГАТЕЛЯ на икономиката – малкия и среден бизнес. Всички други интерпретации са несериозни и тенденциозни.

 4. аман?

  мар. 16. 2011

  vie nad mene shto ne idite da mu napravite edna svirka na petrov? kakvi idei moje da ima tozi svodnik? az znam kakvi idei ima da se dokopa pak do slujbite da moje da si otvori bardacite che sa mu golqma slabost !

 5. аман?

  мар. 16. 2011

  otkaza se da iskopuva golemi krediti na firmi i po tozi nachin da gi predobiva …. shtoto go nagrabiha sega se zanimava s malki krediti ot 500 do 1000 leva ama slaga mnogo golemi lihvi taksa za tova taksa za onova 3 4 vida taksi … i symata stava ot 500 stava 1700 ot 680 stava 2200 i tn … sledva vazbrana na apartamenta i tomozi na sobstvenika na kredita predimno se iskopuvat malki krediti ot banki ,… OBB e ednaata ot tqh … shto tova ne napishite ? ili va e strah?

Добавете коментар