Николай Цонев – невинен! “Гушва” 4 бона от държавата

Гласувайте за статията

Оправдаха Николай Цонев повторно. Този път за аферата “Терем” и сега държавата му дължи 4 бона

Николай Цонев е невинен

Софийският градски съд оневини бившия министър на отбраната по делото, свързано с капитала на “Терем”. Обвинението срещу Николай Цонев сочеше, че той се е облагодетелствал от заемания държавен пост. Увеличил е финансовите средства на “Терем” с 38 млн.лв., като при преразглеждането на печалбата за 2008 г. е позволил, парите постъпили в дружеството, да останат в него, вместо да бъдат изплатени като дивидент за държавната хазна. По време на първото дело съдът реши, че има нарушения, които са нанесли на страната над 20 млн. имуществени вреди.

След като на днешното заседание на Софийския градски съд бе оправдан, Николай Цонев заяви пред журналистите, че продължава да вярва в българския съд. Разчита на справедливите му решения. Допълни още, че вече е оптимист и смята българските съдии за правдиви в спазването на държавността.

За да изрече тези думи, първо съдът отхвърли граждански иск срещу него, предявен от името на финансовия министър Симеон Дянков. Сега бившият министър на отбраната вече е оправдан за втори път.

От Razkritia.com ви припомняме, че на 17 ноември м.г. Софийския градски съд отново оправда и обяви за невинен Николай Цонев по друго дело, заведено срещу него. Обвинението сочеше, че е нарушил служебните си задължения, в периода 12.02 – 01.06.2009 г., като министър на отбраната. Разрешил е на тогавашният началник на Генщаба Златан Стойков да заплати за производствена линия за метални конструкции. В същото време не е имало никакви финанси, като по този начин е нанесена щета за приблизително 8 млн. лв.

Цонев е изправен пред съда и по още едно дело – за даване на 20 бона подкуп на следовател. Софийският градски съд обаче отложи процеса срещу него, който трябваше да бъде на 20 октомври. Заедно с Цонев “в кюпа” са бившият секретар на финансовото министерство Тенчо Попов, както и съдия Петър Сантиров.

Както е тръгнало, изглежда че Николай Цонев ще бъде оправдан и по това дело?!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

4 коментара to “Николай Цонев – невинен! “Гушва” 4 бона от държавата”

 1. independent

  февр. 25. 2011

  Е това се казва двоен стандарт за подсъдимите.Ама май не е виновен съда а обвинителите които като коне с капаци обвиняват частично по определено нарушение и издъхват в последствие.Ами то и най обикновенния човек знае че такъв се разследва от А до Я и цялото му обкръжение.При богопомазаните обвинеието трябва да докаже тяхната вина а при хората те трябва да докажат тяхната невинност.

 2. Колев

  февр. 25. 2011

  Николай Цонев може да вярва на българското правосъдие, но не и аз. Да са осъдили някой голям крадец и далавераджия? Разбира се, че не. Осъждат се тези, които не могат да увеличат богатството на магистратите.

 3. Ей Колев

  февр. 25. 2011

  Защо всички разуни хора мислят, като теб?

 4. filip

  февр. 27. 2011

  магистрата оцелява когато е точен нима Цонев е занесал тези пари в някоя банка те са отавени в държавното предприятие не в чаястно .

Добавете коментар