САЩ фалират до 31 март, спасението – в „Ресурси М“

САЩ фалират до 31 март, спасението – в „Ресурси М“
5 (100%) 1 vote

Америка е на път да фалира до 31 март. Сериозна прогноза

За топфинансиста Гайтнър проблемът е отместен, икономиката на страната му върви нагоре

Направи я в началото на годината не кой да е, а самият финансов министър на САЩ Тимъти Гайтнър. В нарочно писмо до Конгреса финансист №1 предупреди, че наложителната мярка е да се увеличи дълговият лимит на правителството. “Просрочването на плащанията по американския дълг би довело до значително увеличение на данъчната тежест за всички американци и бизнеса и би предизивикало загубата на милиони работни места в страната“, твърди Гайтнър. Държавният дълг на САЩ към този момент е бил 13.95 трилиона долара – само с 335 милиарда под фиксирания от закона лимит от 14.29 трилиона. Разковничето: Конгресът гласува нов лимит и фалитът…се отлага.
Тази тема очевидно изисква човек да е наясно със сложната финансова материя, ние с вас от тях ли сме? Не ви ли се струва, че американецът прилича на българина в това държавата му да трупа дългове, чиито размери стават чудовищни по мащабите си. Направо ти се иска да дойде 2012-та с края на света, та да се свършат и проклетите дългове! Може би става дума само за виртуални пари? Но животът, който се върти около тях и с тях, си е съвсем истински. Колкото и невежи да сме, ние с вас сме наясно какво иде подир съобщение от рода “Америка фалира!”. Кризата, от която уж аха-аха ще излезем, ще ни се стори весело междучасие . Да не мислите, че на България ще й се размине!
“Липсата на адекватна реакция прави омагьосания кръг неизбежна съдба на народите: колкото повече се работи, толкова по-бързо настъпва поредната криза.” Цитатът е отправка към икономическа теория, която според автора й може да спаси света.

Спасението е в "Ресурси М", убеден е Иван Митев

Икономистът -изследовател Иван Митев представи неотдавна книгата си “Парите не са злато, част първа:Законът”. В нея е развито схващането, че периодичните кризи с все по-съсипващ характер са резултат от допусната преди 294 години грешка. През 18 век Франция заменя златните пари с хартиени купюри, но не структурира нов тип администриране. Съхраненият държавен модел от времето на златните пари генерира недостигащи постъпления и нарастващи разходи, така че т.н. хазна е постоянно на минус. Митев твърди, че формулираният от него закон обяснява връхлитащите човечеството кризи. Пример: трусовете в Гърция и Ирландия не могат да бъдат преодолени по никакъв начин с вътрешен ресурс, без /временни/ помощи . Бившият преподавател в колеж “Телематика” смята, че решенията са в полето на т.н. разпоредители на паричните средства и формулира мистериозните “Ресурси М”. Непопулярната теория на Митев е дадена на кабинета след представянето на труда през декември. Знае ли се дали Симеон Дянков е запознат? А чувал ли е Гайтнър за Митев?
Не е смешно. Гениалното и налудничавото понякога са едно и също нещо. Митев има клуб от съмишленици, а в нета с подскоци от крайност до крайност върви виртуален дебат за “Ресурси М”. Може да сме икономически неграмотни и несръчни в личните прогнози за паричния поток, но когато джобът ни е празен – разбираме за какво става дума. САЩ вероятно няма да фалират, но всъщност на кого продадоха част от държавния си дълг?

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

6 коментара to “САЩ фалират до 31 март, спасението – в „Ресурси М“”

 1. Duke Nukem

  февр. 16. 2011

  Естествено, че САЩ няма да фалират никога, те винаги ще прехвърлят дълговете си на техните „приятели“, ако това не помогне, ще обявят и марсианците за врагове и ще тръгнат на война с тях за да работи оръжейната им промишленост.
  С две думи първо ще фалира света или ще го завлечат в ядрен армагедон и чак тогава и те ще фалират.

 2. Българин

  февр. 17. 2011

  На еврейските боклуци както винаги, Ротшилдови, Рокфелеровци Шифт, Моргановци… Замислете се и отговорете на въпроса ЗАЩО ВЪОБЩЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЛИХВА? Защото евреите чрез лихвата контролират и управляват светът още преди ПСВ и ВСВ, и двете воини всъщност са тяхно дело по пътя за Новия Световен Ред който в момента го наричат Глобализация……

 3. Читател

  мар. 15. 2011

  ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

  В българското финансово управление основно слушат съвети от Европейската комисия (ЕК) и това е повод за преценка на ролята на специалистите от ЕК за състоянието и на българската икономика.
  Възниква въпросът – кой е виновен, ако представители на ЕК дават грешни финансови съвети?
  Определена отговорност имат и приели и изпълняващи непълноценни съвети, т. е. съответните компетентни органи, но преценка следва да има и за тези, който дават непълноценни финансови съвети – в случая представители на ЕК.
  За подобряване на сегашната икономическа обстановка във всяка държава от Европейския съюз (ЕС) е жизнено необходимо да се премахне основния недостатък във финансовото управление в държавите в ЕС, което е налично поради продължение на наследена (от 1716 г.) непълноценна финансова практика от водеща европейска държава.
  Същността на този недъг е, че с одобрение на ръководството на ЕС в държавите се ползва непълноценна платформа на държавно финансово управление, при която ненужно е обезценена пазарната роля на компетентни държавни органи. Конкретността на грешката, която се допуска е никому ненужно запазена практика от времето на „Златните пари” и несъобразяване с качества на ползвани „Незлатни пари”.
  Ръководството на ЕК одобрява изключително грешен подход – компетентните държавни органи да извършват разходи за защита на съответната финансова система без да изискват и получават от конкретни потребители пазарно заплащане.
  Именно прилагането на това вредно за всеки пазарен субект пазарно самоотрицание е основна причина държавните управления на страните от Европа да имат завишени ежедневни разходи и да са лишени от полагащи се парични приходи. Това създава стопански диспропорции, саморазвиват се стихийни регресивни икономически процеси и криза. Последиците от катастрофалното държавно финансово управление изпитват върху себе си всички европейски страни, като това е по-пълно изявено при Р. Гърция, Кралство Испания и др. Поради влиянието на непълноценното държавно финансово управление, при съответните стопанства са налични стихийни процеси на стопански упадък.
  Подобни регресивни стопански процеси има и в Р. България. Ако компетентните български държавни органи продължават досегашната препоръчана и одобрявана от представители на ЕК грешна и самоубийствена практика на държавно пазарно самоотрицание, то българската икономика се самообрича на уголемяваща се финансова обезценка.
  Представям открито този важен обществен проблем, защото управленската финансова грешка е открита и е възможно начало за нейно премахване.
  Заради грешно управленско финансово поведение, ежедневните реални парични загуби за европейските държави са за милиарди евра, но все още компетентните органи не намират сили за корегиране на допускана слабост.
  Проблемът е световен от 1716 г., но през 2011 г. е възможно успешно решение.
  За преодоляване на тази никому ненужна финансова грешка в европейското управление и реално преодоляване на кризата е необходим конкретен пазарен подход за защита на обществени интереси. Началото на успешно усъвършенстване може да се осъществи от конкретни действия на български държавни органи, които ще са полезни за спасение на ЕС.
  За съжаление представителите на ЕК трудно могат да бъдат убедени, ако те самите не желаят да разберат, че сега прилагат начин на катастрофално държавно финансово управление.
  Всеки изгубен ден за коригиране на допускани неточности е изгубен навеки и това носи нови преки и/или косвени щети за всеки български гражданин.

 4. До "читател" и "студент"

  юли 04. 2011

  На вниманието на „читател’ и „студент“ и Икономистът -изследовател Иван Митев!
  Начина, по който пишете, ме навежда на мисълта, че сте един и същ човек. Много думи, които не образуват смислен текст.

 5. Иван Митев

  юли 11. 2011

  Моите публикации са открити.

  Блогът на икономиста Иван Митев:
  http://ivanmitev.blogspot.com/

  Блогът за спасение на Р. Гърция от стопанска криза:
  http://thecrisisingreece2011.blogspot.com/

  Важно е изводите при моите изследвания да са верни.
  Вазможно е тяхното приложение, но прилагането на „Съпътстващо противодействие с „Модел Ресурси М” срещу стопанска криза” не зависи от мен, а от съответно държавно финансово управление.

 6. Иван Митев

  юли 17. 2011

  За разкрита държавна финансова грешка или „Защо стопанската криза в САЩ се развива”? http://ivanmitev.blogspot.com/2011/07/blog-post_17.html

Добавете коментар