За чалга бара краят на сезона настъпи предсрочно

Чалга дискотеката „Сикретс“ в Слънчев бряг, която е сред най-популярните сред подрастващото поколение, бе затворена от данъчните. Това се случи насред живо участие на фолк звездата Азис.

НАП обяви официално, че са затворили една от най-големите дискотеки в курортния град, но не обявиха името на заведението.

Запознати разкриват, че се стигнало до запечатването на дискотеката заради цивилни данъчни, които се били настанили на едно от ВЕП сепаретата. Те се престорили на страстни фенове на чалгаря Азис, който имал живо участие.

Представителите на НАП си поръчали бутилка уиски на стойност 600 лева, но не получили касов бон, а бележка, отпечатана от нефискален принтер.

Последвала пълна ревизия на „Сикретс“, при която било установено, че дискотеката са отчели едва 7 000 лева оборот, при все, че в заведението купонясвали повече от хиляда човека, които са платили по 30 лева само за вход.

Управителят на дискотеката се разминал на косъм от ареста. Той предложил подкуп на данъчните инспектори с идеята да не затварят заведението му.

Мълвата в Слънчев бряг носи, че през това лято дискотеката е била неколкократно на мушката на данъчните заради укриване на почти целия оборот.

Седмица преди фолк заведението да бъде запечатано, инспектори на НАП отново ги хванали в нарушение, но направили компромис и не ги затворили.

Данъчните решили за пореден път да инспектират дискотеката заради сигнали, че там се продават балони с райски газ и че парите, събирани от клиентите за вход, не се отчитат.

Съвсем умишлено решили да извършат проверката по време на участие на Азис, когато дискотеката се е пръска по шевовете.

Заведението е било запечатано на сутринта след музикалната изява на Костинбродския славей, тъй като данъчната проверка продължила няколко часа.

Дискотеката е затворена за 2 седмици, което означава, че за нея това е краят, тъй като летния сезон приключва в края на месец август.

Чалга заведението е собственост на пловдивчаните Пламен Кронов, Гроздан Калинов и Пламен Данаилов. Триото управлява фолк бар в Пловдив със същото име, както и пиано бара „Бели нощи“ в града на тепетата.

Столичната фолк дискотека „Илюжън“ в Студентски град също е собственост на пловдивчаните.

Заведенията на триото пловдивчани са особено популярни сред младежите заради промоциите с евтин алкохол. Въпреки слуховете за фалшиво уиски, което се сервира, до този момент заведението не е било проверявано за менте алкохол.

Само преди година босът на „Сикретс“ Пламен Кронов беше зрелищно арестуван във фолк дискотеката си в Пловдив в рамките на спецоперация срещу търговците на наркотици.

Твърди се, че той и съдружниците му са стартирали бизнеса си с дискотеки със заеми, отпуснати от олигарха Георги Гергов.

Източник: Уикенд