Те открили огромно количество недекларирани пари

Митничарите на граничния пункт Капитан Андреев не повярвали на очите си, когато извършили рутинна проверка на преминаващ автобус и на пътниците му. В ръчния багаж на един от пътуващите вътре, който е румънски гражданин е открита огромна сума пари в различни купюри.

След преброяването им е установено, че те се равняват на малко над 951 000 български лева.

В автобуса, който пътувал от Румъния към Турция е имало общо 15 човека, от които 2-ма са водачите. Митничарите следвали въведения метод, който анализира риска и посочил автобуса за щателно обискиране.

Митничари провериха автобус и не повярваха на очите си, откриха…
Митничари провериха автобус и не повярваха на очите си, откриха… - Снимка 2

Започнало претърсване на целия автобус, както и на багажните му отделения и на багажа от пътниците. В основното отделение за багаж са открити 2 пътнически чанти, собственост на румънския гражданин.

След, като ги отворили те се натъкнали на необичайна гледка – вътре имало пакети, облепени с тиксо, които на пръв поглед заприличали на дрога, която пренасят. При разопаковането на пакетите станало ясно, че пренасяната „стока“ е огромно количество банкноти. Откритите банкноти са британски, шотландски и ирландски лири, като са с различен номинал.

Румънският гражданин, който ги е пренасял е задържан от прокуратурата за 72 часа.

Само преди месец митничарите от същия пункт задържаха огромна пратка от марихуана, скрита в газова бутилка, теглото й беше 10 килограма.

Източник: blitz.bg