Премиерът вкарва зет си в правия път

Зетят на новия служебен премиер Гълъб Донев Стериан Фолев е редовен участник с BMW-то си в незаконни нощни гонки в столицата. Освен това обичал да прави дрифтове зимата на Витоша.

Зетят на Гълъб Донев направо лети по пътищата (още скандални разкрития)

Гонките най-често се провеждали късно вечерта на околовръстното шосе н София. Фолев, който е на 24 години имал славата на един от най-добрите дрифтъри сред другите автомобилни фенове.

Обичал да кара мощни автомобили със задно задвижване, с които лесно се дрифти, въпреки забраните и обявените мерки от властите срещу такива изпълнения.  Феновете на високите скорости в столицата твърдят, че Тери е майстор на поднасянията на задницата на автомобила с неговото мощно BMW M5 с повече от 600 конски сили.

Тази марка е предпочитана от любителите на екстремно шофиране и често дори бива допълнително тунингована. Освен заради задното си задвижване тя предлага различен вид баланс и поведение на пътя от другите подобни и е с много директно управление и усещане.

Марката е известна със своето спортно поведение пред конкурентите си.

Известният дрифтър живее с дъщерята на служебния премиер Габриела, като двамата нямат сключен брак. Миналата година в края на лятото те зарадвали Донев с първородното му внуче – момче, което кръстили Робин.

Въпреки, че вече е баща, Фолев продължава с практикуването на дрифтове и високи скорости и то също и извън пистите. Очевидци твърдят, че почти всяка вечер го виждат в бензиностанцията Шел на околовръстното заедно с BMW-то и други автомобилни ентусиасти.

Според свидетели гонките не се правят за пари и залагания, а единствено за адреналин и по приятелски.

Те споделят, че Фолев е побеждавал дори и суперспортни коли, като Порше, Макларън и Ферари. Освен това той е премахнал заводското ограничение на колата си от 250 км/ч и често вдигал невероятните 330.

Освен това той и приятели чакали да падне снега и се качвали на Витоша, където отново дрифтели, въпреки риска от образуване на ледени коловози, които могат да са причина за катастрофа за водачите в последствие.

Стериан Фолев също така участва като рали-пилот в Румъния, Гърция, Сърбия и България в BMW Рали купа. Оттам той има множество призове, като участва с BMW M3 за над 200 000 лева.

Интересно е, че последните 2 месеца не са го засичали по гонките на нощна София, което кара познавачите да смятат, че лично премиерът го е свалил от колата. Също така всичките му профили в социалните медии са деактивирани след встъпването в длъжност на служебното правителство, дори и на съпругата на премиера Габриела, както и на дъщеря му Нели.

Източник: Уикенд