Нова мярка от вътрешното министерство ще бори агресивните шофьори

Новият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разпореди да бъдат въведени в действие и изпълнени 13 мерки за борба с войната по пътищата. Така се придържат към един от обявените приоритети на МВР, а именно намаляване на пътния травматизъм.

МВР разказва играта на джигитите

Министърът заяви, че има обучени за работа по ЗДвП над 8000 служителя, които от скоро ще бъдат включени в пътния контрол. Това ще подсили доста личния състав, който има правомощия и компетенции за контрол в движението на автомобили.

Друга мярка е „линеен подход“, а именно полицейски патрули, които ще се придвижват в потока на движение и ще следят за спазване на закона за движение по пътищата. Също така те ще следят за агресивни водачи или неадекватни такива, като ще ги извеждат от потока, за да бъдат санкционирани.

Също така ще бъде засилен контрола от органите на реда и в малките населени места, къде ще се следи основно за водачи без правоспособност, за употребили алкохол и за малолетни и непълнолетни такива.

Ще се наблегне и на допълнителен контрол на водачите на тежки превозни средства, като целта е недопускане на шофиране след употреба на алкохол.

Министър Демерджиев смята, че с новите мерки ще се намалят пътните произшествия и то осезаемо.

Източник: plovdiv24.bg