Той твърди, че те не се огъват от натиска на „хегемона“

Руският президент информира, че войниците освобождават района на Донбас метър по метър и изпълняват воинския си дълг с чест. Това заяви той на форума Армия 2022 при неговото откриване в близост до Москва.

Путин: Русия има съюзници, които не се поддават на натиск

Той се обърна към руснаците, че с битката в Украйна те се борят за Русия и за мирен начин на живот в 2-те републики Донецк и Луганск. Руските войници са пазили във всички времена суверенитета и сигурността на родината, като носят и свобода на други народи, каза Путин.

Той благодари и на руските оръжейни специалисти за снабдяването на въоръжените сили със съвременни оръжия и те днес работят за победата, както и за развитието на цялата страна.

В изказването си той изрази увереност, че Русия разполага с много съюзници на различни континенти по света и това са държави, които не се поддават на натиск от световния хегемон.

Според него техните лидери показват мъжки характер и достойно поведение, като Русия цени тяхната поведение и държи на изградените приятелски връзки с държави в Азия, Африка и Южна Америка.

Руският президент заяви, че се планира да се развива военно-техническо сътрудничество с приятелските държави.

Източник: dir.bg