Препатили алармираха какво да не правите ако почивате в Гърция!

Важен сигнал се появи в социалната мрежа, касаещ всички българи, които ще пътуват до Гърция. Особено за почиващите там, тъй като те са склонни на подобни хитрини. Високите цени в южната ни съседка кара много нашенци да тръгнат за там с колите си като се запасят с гориво и с алкохолни напитки от България.

Точно това се оказа не само непрепоръчително, а строго забранено. Сигналът бе даден от човек, върнал се от Гърция и сблъскал се с огромната беля, която рискувате да си навлечете. Оказа се, че ако властите в Гърция, които редовно правят проверки, открият туби с гориво в автомобила ви, или дори алкохолни питиета без бандерол (примерно сме си взели наливната ракийка от къщи), моментално конфискуват колата ви.

"Не само, че ще ви конфискуват колата, но и ще ви изпратят на мига в съда за контрабанда на познатите ни акцизни стоки. Така ще стане, че вместо да си гледате кефа и да ви легне "тънко", както сте го замислили, ще ви излезе през носа, а и през друго място. Трудно ще се отървете след това, така че внимавайте", предупреждава потребителят, чиито думи бяха потвърдени и от още доста хора.

Иначе напливът към гръцко продължава и ежедневно колони от стотици автомобили с родна регистрация пътуват натам. Повечето българи са убедени, че качеството на услугите, както и нивото на самото обслужване в Гърция са на светлинни години от тези на родното ни море.