Възнамерява да заведе личен иск срещу него

Проф. Асен Балтов се закани, че ще заведе личен иск срещу бившия служебен здравен министър Стойчо Кацаров.

Припомняме, че именно той го уволни през в средата на септември, миналата година, след като през юли проф. Асен Балтов освободен от директорския пост в „Пирогов“ заради нарушения, които били установени при проверка, извършена от НЗОК в лечебното заведение.

Проф. Асен Балтов се закани на Стойчо Кацаров  

Само преди няколко дни обаче, проф. Балтов се върна отново в „Пирогов“ и то на бял кон.

Проф. Асен Балтов посочи, че му предстои да проведе разговор с шефа на лечебното заведение – проф. Иван Поромански, тъй като има съмнения, че е бил подложен на сериозен натиск от Стойчо Кацаров.

Той е категоричен, че връщането му в лечебното заведение в никакъв случай не е политическо решение и допълва, че просто съдебното решение е съвпаднало с политическите промени в страната.

Специалистът призна, че е провел разговор със сегашния директор на Пирогов – Венелин Герганов, с когото се познават от доста време. Той бил категоричен, че няма смисъл да обжалва на трета инстанция и направо му предложил да започне работа на граждански договор като консултант. След като мине едномесечния срок, той отново ще бъде възстановен на щат.

Категоричен е обаче, че няма никакви намерения да се връща на директорския стол, защото постоянния стрес, на който е бил подложен в продължение на четири години и половина и без това му е дошъл в повече.

Източник: blitz.bg