Армията е изкопала защитен ров

Огнената стихия на о. Тасос продължава да вилнее с пълна сила вече трети ден. Местните власти отбелязват, че към момента е локализирана и не съществува опасност за хората.

Въпреки това властите са взели превантивна мярка да евакуират всички туристи заради горския пожар, който бушува на острова. Българите споделят в социалните мрежи, че са били евакуирани и животът им е извън опасност.

Какво се случва с българските туристи на пламналия о. Тасос?

Това, което затруднява допълнително огнената стихия на о. Тасос е труднодостъпният горски район.

Гръцката армия е изкопала защитен ров, за да спре разпространението на огъня, отбелязва Българската национална телевизия.

В гасенето му участват повече от 190 огнеборци с 40 противопожарни автомобила. Те получават подкрепа в усилията си и от осем самолета и шест хеликоптера. Движението на фериботите от и до о. Тасос не е нарушено по никакъв начин и продължава да се осъществява по разписание.

Припомняме, че тези дни почиващите нашенци в Гърция изреваха, че на налазени от нова напаст. Заради множеството кърлежи и комари, които са се навъдили напоследък, не е изключено някой от нашенците, отдъхващи там да се прибере обзаведен с ку-треска или пък западнонилска треска, отбелязват специалистите.

Техните съвети са много елементарни за спазване, но в същото време изключително ефективни.

Единият от тях е да използвате репеленти и редовно да преглеждате тялото си за наличието на някоя кръвосмучеща гадина, дори и след плаж.

Източник: bntnews.bg