Докато е сред най-издирваните престъпници, тя продължава да върти далаверите си

Скандалната криптоизмамница Ружа Игнатова се е забъркала с руски мафиоти.

Появиха се съмнения, че тя е жива и здрава именно благодарение на тях. Според неофициално потвърдена информация, тя се укрива в имението на един от тях в Казахстан, след като се е подложила на пластична операция и коренно е променила лицето си.

Ружа Игнатова се нареди в ТОП 10 на най-издирваните от ФБР престъпници, но...

Въпреки това действията на Ружа Игнатова продължават да бъдат предпазливи и тя винаги оставя яхтата си извън териториалните води на държавите, което не позволява провеждане на акция по задържането й.

Предвид факта, че вече доста пъти успява да се изплъзне на органите на реда, наглостта й нараства все повече и повече. Само преди няколко седмици, Ружа Игнатова насочи яхтата си към гръцко пристанище, разчитайки на това, че в разгара на летния сезон митническите власти няма да са особено придирчиви и ще може да пробута фалшивия си паспорт.

След като минава границата с ферибот, Ружа Игнатова веднага се отправя към среща с поредните лапнишарани, готови да й поверят спестяванията си. по информация на авторитетното гръцко издание „Катимерини“ специалните полицейски части веднага се задействали и под прокурорско ръководство атакували петзвезден хотел, в който била отседнала измамницата.

В крайна сметка Ружа Игнатова отново успява да се измъкне измежду капките. Запознат с новото й превъплъщение разкрива, че Ружа Игнатова няма нищо общо с лицето, чиято снимка се тиражира по медиите. Към днешна дата тя е силно изрусена и доста напълняла.

Припомняме, че поводът Ружа Игнатова да бъде издирвана под дърво и камък е създадената от нея финансова пирамида „Уанкойн“, чрез чиято измамна схема успява да убеди над 3.5 млн. баламурници да инвестират в създадената от нея едноименна криптовалута.
Повярвалите на криптоизмамницата в увещанията за светкавично забогатяване са превели по сметките й за период от четири години сумата от над 10 млрд. долара.

Жалбите от измамените кандидат-милионери са хиляди. От изчезването й през 2017 година до днес криптоизмамницата е обявена от 194 държави за издирване чрез Интерпол.
Освен това тя се нареди в списъка на 10-те най-търсени от ФБР престъпници заради повдигнато й обвинение от нюйоркски прокурор за ръководене на престъпна пирамидална схема за продажба на криптовалутата „Уанкойн“. За разкриването на координатите й агентите предлагат награда от 100 хиляди долара и дори обмислят да я увеличат.

При все, че разследващите са наясно, че Ружа Игнатова се укрива в Казахстан към днешна дата, на практика шансът за залавянето й там е нулев. Именно поради тази причина правят опити да я примамят чрез агенти да напусне скривалището си и за малко щяха да успеят в Гърция, но отново удариха на камък.

Оказва се обаче, че криптокралицата държи още един много силен коз в ръцете си – разполага с горещи улики срещу политици в цял свят.
По време на разпитите брат й Константин Игнатов споменава, че сестра му срещнала изключително влиятелна и богата личност от руски произход. Той обаче посочва, че никога не е виждал този човек, не го познава и дори не знае името му.

Дори пред него Ружа Игнатова не е назовала кой е този човек. И до днес личността му е обвита в пълна мистерия. Тя нито споменала с какво се занимава, нито пък при какви обстоятелства са се срещнали.

И докато Ружа Игнатова продължава да е в списъка с десетте най-издирвани престъпници в световен мащаб, очевидно тя продължава да върти далаверите си с пълна сила.
Източник: Уикенд