Юристът бе подготвил изненада за гостите

Доайенът на правото и политиката – проф. Огнян Герджиков отбеляза 50 години щастлив семеен живот с половинката си Светла.

Той отпразнува златната си сватба с арии, македонски песни и стена на щастието.

Юристът, който бе премиер в първото служебно правителство на Румен Радев отбеляза празника си преди броени дни в столичния хотел „Астория“, по-известен за мнозина като „Родина“.

Проф. Огнян Герджиков отбеляза 50 години брак с пищно тържество (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Проф. Огнян Герджиков и съпругата му Светла събраха близо 200 души от най-близките си приятели и съратници през годините. Купонът бе освежен с македонски трели от семейната приятелка Николина Чакърдъкова.

Професорът обаче не пропусна да изненада събралите се гости с няколко песни и арии, изпети лично от него.

Това е традиция, тъй като преди години, когато се врекъл във вярност на съпругата си Светла, изпял няколко оперни арии за ужас на тъщата и тъст си. Те очаквали младият им зет да ги изложи пред цялата рода на сватбата с граченето си.

В крайна сметка станало ясно, че юристът пее като истински славей. Именно това демонстрира професорът и на 50-та си годишнина от брака със съпругата си Светла, грабнал микрофона.

След неговите арии, купонът бе подгрят от изпълненията на македонската дива Николина Чакърдъкова. Проф. Огнян Герджиков изви глас и заедно с нея.

Поздравът за първия танц на преродените влюбени пък бе песента „Ще ти говоря за любов“. Сватбата бе в лилава тема като юристът умело бе съчетал цвета на вратовръзката с роклята на съпругата си. Накрая двамата вдигнаха съвместен тост с целувка.

Докато гостите играеха кръшни хора под съпровода на Николина Чакърдъкова, на стената на щастието бяха прожектирани спомени от съвместния живот на семейство Герджикови.

Празникът на двойката продължи до късно вечерта в неделя. Гостите, които бяха от провинцията, останаха да пренощуват в хотела по идея на семейство Герджикови.

Източник: Уикенд