Поредното потвърждение, че няма пълно щастие

За съжаление отпускарите, които отдъхват по морето бяха попарени от много лоша новина.

От прогнозата на синоптиците става ясно, че през днешния ден времето ще се задържи предимно слънчево с временни увеличения на облачността на отделни места в часовете следобед.

Очаква се да превали и прегърми основно в Северозападна България.

Тази новина попари отпускарите по морето

Лошата новина за отпускарите по морето е, че днес се очакват опасни метеорологични явления, най-вече за областите Добрич и Бургас.

За там НИМХ е обявил жълт код за високи вълни. От там припомнят, че при вълнение от 4 бала, определяно като умерено, вълните достигат височина между 1.5 и 2.5 метра.

Иначе като цяло времето по морето ще се задържи слънчево, но пък за сметка на това ще е доста ветровито. Вятърът ще е умерен до силен и ще се ориентира от североизток.

Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса.

Освен това имайте предвид и фактът, че от вчера морето крие нова опасност – мъртвакът или мъртвото вълнение. То може да се превърне в изключително опасна клопка дори и за най-опитните плувци, така че в никакъв случай не си позволявайте да го подценявате. Тази опасност ще продължи в дните до 13 август.

Разбира се това далеч не означава, че след това не трябва да сте особено внимателни, тъй като морето винаги крие рискове.

Източник: blitz.bg