Без тях сме изгубени!

Мрежата притаи дъх от снимката на български огнеборец.

За никого не е тайна, че през летния сезон огнеборците ни са изправени пред изключително тежки изпитания като пожари в гори и поля. Те представляват сериозна заплаха не само за природата, а и за хората. Като цяло работата им е не само крайно изтощителна, а и незаменима.

Мрежата притаи дъх от тази снимка на български огнеборец (ФОТО)

Задавали ли сте си някога въпросът какво коства на всеки един от тези огнеборци борбата с огнената стихия?

На този въпрос биха могли да ви отговорят самите те. По отношение на енергията, която им коства неравната битка с огнените стихии обаче, можете да намерите отговор в тази снимка.

Тя е запечатала бургаския огнеборец Тодор Кожухаров непосредствено след поредната неравна битка с огнената стихия, възникнала край вилната зона на Бургас, отбелязва Гласнюз.бг.

Пожарът поставил огнеборците на сериозно изпитание, тъй като заплашвал не само ниви, животни и къщи, а и хора. Именно в резултат на намесата на огнеборците разрастването на огнената стихия било предотвратено.

Николай Николаев – човекът, споделил снимката на Тодор Кожухаров неслучайно пише: „Респект към тези хора!“.

Огнеборец не е просто професия, техните действия са повече от благородни и заслужават не само признанието на всички нас. Ценете труда им, защото без тях наистина сме изгубени!

Източник: blitz.bg