Както вече стана ясно по отсечката има редица нередности

Нова порция разтърсващи новини изплуваха за кървавата касапница с румънски автобус край Велико Търново, при която изгубиха живота си четирима души.

Според една от версиите на разследващите до инцидента се е стигнало заради лоша настилка и липсата на знаци по отсечката. Този инцидент далеч не е единственият. Хората разкриват, че там пътните инциденти, немалко от които тежки, са ежедневие.

Още разтърсващи новини за кървавата касапница с автобус край Велико Търново

След вчерашния оглед извършен от експерти от Агенцията по безопасност на пътищата стана ясно, че по отсечката има редица нередности. От АПИ пък побързаха да отговорят, че през юли е извършен частичен ремонт на отсечката. Към момента все още няма положена маркировка, тъй като крайният срок за довършване на ремонта е краят на този месец, уточняват от БНТ.

Снощи, за да координира действията между българските и румънските власти на мястото на тежкото меле пристигна зам.-министърът на транспорта Николай Найденов.

Той заяви, че вицепремиерът Христо Алексиев е създал незабавна организация и координира работата на всички страни по изясняване на обстоятелствата.

Към момента са открити части от тахографа, които са били предадени на следствените органи, разкри още Найденов.

Той бе категоричен, че ако се докаже, че пътят е причина за тежкото меле, ще бъдат предприети съответните действия. В заключение посочи, че превозвачът е лицензиран и автобусът е бил вписан в лиценза.

Източник: blitz.bg