Било е блъснато от възрастен водач

Дете на три годинки е със спукан череп.

Във връзка с пътно произшествие в Шумен, при което е пострадало невръстно дете, Районната прокуратура в града ръководи досъдебно производство. Тежкият инцидент се е случил малко преди 10 ч. вчера на бул. „Велики Преслав“.

3-годишно дете е със спукан череп

Според първоначалната информация детето е изскочило внезапно на пътното платно и е било пометено от лек автомобил. Зад волана на колата е бил 78-годишният Я.А., който блъснал детето.

Пострадалото дете е било откарано по спешност в лечебното заведение в града. Там е установено, че е със спукване на черепа и е било настанено за лечение.

Тестовете, които са били направени на място на възрастния водач за алкохол и/или наркотични вещества, са показали отрицателни резултати.

Предстои да бъдат разпитани свидетели на тежкия инцидент, както и да бъдат назначени редица експертизи, за да се изяснят обстоятелствата около инцидента, отбелязват от Апелативната прокуратура във Варна.

Работата по случая ще продължи под надзора и ръководството на прокурор от шуменската Районна прокуратура.

Междувременно стана ясно, че в болницата в Шумен 25-годишната д-р Айлин Ахмед е била нападната от майката на малко дете с коремни болки, която е направила опит да я удуши.

Малко след това агресия към медицинския екип проявил и бащата на детето.

Д-р Ахмед е категорична, че ще си потърси правата по съдебен ред.

Източник: dir.bg