Гълъб Донев разкри истината за газовите танкери на Петков: Имаме само оферта, не газ! 

Гълъб Донев разкри истината за газовите танкери на Петков сн. Vbox7
0

Гълъб Донев попиля Петков, разкри истината за газовите му танкери

Премиерът Кирил Петков се похвали на изпроводяк, че е уредил седем танкера с газ за България и правителството на Гълъб Донев само трябва да им осигури пристанище за акостиране и ще имаме енергийна сигурност до края на годината. Да, ама не! На спешен брифинг в министерския съвет, премиерът Гълъб Донев разкри истината за газовите танкери на Петков.

Гълъб Донев разкри истината за газовите танкери на Петков сн. Vbox7

Газ няма, доставки също, гарантирани са доставки на газ до края на септември. Що се отнася до прословутите седем танкера, има оферта за тяхната доставка и то на три от тях до края на годината и евентуално другите четири да бъдат доставени през следващата година. Но транспортирането, изграждането на терминали за приемане и съхранение на природния газ, допълнителните такси и застраховки, които да гарантират безопасното транспортиране на танкерите, допълнително оскъпяват нещата и то де безбожност.

„Ситуацията е критична. Създавам спешен кризисен щаб, начело с енергийния министър, представители на КЕВР, Булгаргаз, бизнесмени и работодатели. Имаме дни, за да намерим решение на проблема, защото газ няма“, предупреди още премиерът Донев. Така развенча още един от митовете създадени от Кирил Петков. Новият служебен премиер призна, че в държавата е абсолютен хаос и наистина положението е критично. Очевидно илюзиите на Петков за една едва ли не почти идеално функционираща държава, която успешно се справя с кризата, си остават точно това – фантазии, при това само негови.

Източник: Нова тв

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.