Държавният глава откри Световното първенство по таекуондо за юноши и девойки в София
Векове наред бойните спортове развиват съвършенство на физика и характер, възпитават дисциплина и отговорност, уважение не само към партньора, но и към противника. Това заяви президентът Румен Радев, който днес откри Световното първенство по таекуондо за юноши и девойки в зала „Арена Армеец“ в София. Събитието се провежда под патронажа на държавния глава.

Президентът Румен Радев: Спортът възпитава дисциплина, отговорност и уважение не само към партньора, но и към противника

Президентът поздрави организаторите на значимото спортно събитие, като открои и всеотдайността на родителите и треньорите които мотивират младите състезатели. „Вие им давате шанс да се развиват и да се утвърждават като силни и уверени личности не само в спорта, но и в живота“, посочи държавният глава и пожела на спортистите да бъдат пример в утвърждаването на принципите на честната игра и ценностите в спорта.

Тази година България е домакин на две световни първенства по таекуондо, като от 28 юли до 7 август София приема Световното първенство за кадети и Световното първенство за юноши и девойки. В церемонията по откриването участваха президентът на Световна федерация по таекуондо Чунгуон Чо, световноизвестния български футболист Христо Стоичков и президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев.