Този път цените са повече от солени

Туристите по родното Черноморие изреваха от неприятната изненада, която ги е посрещнала.

Оказва се, че са принудени да плащат доста солено за паркинг. Те се жалват, че тази година платените зони, както и частните паркинги, са скочили почти два пъти в сравнение с миналото лято.

Туристите по Черноморието изреваха от…

За съжаление нещата не са никак розови – сякаш не стига това, че цените са повече от солени, а се оказва и че хората няма къде да паркират автомобилите си поради липсата на свободни места. Казано с други думи – почивката на море с личен автомобил се оказва повече от скъпо удоволствие, отбелязва „Телеграф“.

Паркирането в платена зона в морските ни курорти струва между 1.50 и 2 лева за час.

Така например, ако решите да спрете близо до плажа в т.нар. „зелена зона“ в Албена, ще трябва да се простите със сумата от 20 лева за денонощие.

В Балчик пък от началото на този месец вече има общинска синя зона, тарифата за която е 1 лев на час. В случай, че решите да оставите колата си за денонощие ще ви излезе по-евтино – 10 лева.

Във Варна вече може да се паркира целодневно в синята зона, както и в почивните дни. Това удоволствие ще ви струва 16 лева за 24 часа.

На Слънчака паркингът ще ви струва по 2.50 лв. на час. Созопол пък избиват рибата с разчертаната синя зона извън града, която обаче се намира близо до морето. Там паркирането ще ви струва между 2 и 4 лв. за час, а за денонощие – между 12 и 14 лева.

Източник: blitz.bg