Основното месечно възнаграждение на Гълъб Донев ще е 7 524 лева

След като властта вчера бе предадена на служебния кабинет вече стана ясно кой каква заплата ще получава от министрите.

Както ви е известно доходите на висшите държавници са определени на базата на заплатите, получавани в обществения сектор. Те се изчисляват от Националния статистически институт в края на всяко от тримесечията в годината. Накрая се добавя и определен процент.

Казано с други думи заплатите, които получава властта се променят по четири пъти в годината.

Лъснаха заплатите на министрите от служебния кабинет

На тази база Гълъб Донев, който бе определен от президента Румен Радев да оглави служебния кабинет, ще получава основно месечно възнаграждение в размер на 7 524 лева, изчисляват от Нова тв.

Важно е да се отбележи, че това е основното заплащане и към него не е добавен клас прослужено време.

Министрите от кабинета му пък ще се подписват всеки от месеците на този пост срещу сумата от 6 310 лв. Важно е да уточним, че тук също става дума за основно месечно възнаграждение, без да са добавени определените проценти, както клас прослужено време и тем подобни.

Междувременно вчера бившият министър на спорта от кабинета на Борисов – Красен Кралев заяви, че с предаването на властта на служебния кабинет приключва „терора, упражнен върху българския спорт“. Той бе категоричен, че Руди Гела е „случайник, раздавал пари на свои хора, както и на кантората на Лена Бориславова“.

Източник: vesti.bg