Той е паднал в дълбока пропаст във Врачанския балкан поради иманярство

Ужасен инцидент вдигна спешните служби около Враца. 38-годишен мъж е пропаднал в дълбока пропаст и вероятно е загубил живота си. Известният с прякора си Хлебарката Светлин Димитров заедно с негови близки обикаляли района най-вероятно с цел иманярство.

Извънредно: Мъж с прякор Хлебарката вероятно е загинал в планина покрай Враца

При обиколката им той паднал в изключително дълбока пропаст от над 80 метра.

Неговите сподвижници веднага подали сигнал на спешния телефон 112 и информирали службите за трагедията, като след това побягнали от мястото.

Към момента информацията е, че той първо при падането в пропастта се е озовал на площадка, която е на повече от 40 метра дълбочина и след това тялото му паднало и надолу.

На мястото веднага се отзовали от ПСС и МВР, като има поне 12 планински спасителя, които се опитали да достигнат до Димитров. Сложността на ситуацията изисква специализиран екип, който се подготвя в столицата и се очаква веднага след това да се отправят към мястото.

Допълнителна трудност е сложният терен и се предполага, че акцията ще отнеме доста часове. Според спасители вероятността мъжът да е оцелял след такова падане е нищожна, а забавянето на операцията допълнително ги намаля.

Според последната неофициална информация, спасителите са открили тялото на мъжа.

Източник: blitz.bg