Последната от тях ще е най-мощна

През настоящия месец ще бъдем ударени от шест магнитни бури.

Те ще бъдат с различна сила и е възможно да причинят известен дискомфорт при хората, които са по-чувствителни към подобни явления.

Първата от магнитните бури за този месец е днес – 2 август. Предвид факта, че ще е слаба, специалистите не смятат, че ще се отрази сериозно върху преобладаващата част от хората.

Няколко магнитни бури ни застигат през август. Ето кога!

В сряда, следващата седмица – 10 август се задава нова магнитна буря, но тя ще е средно силна.

На 13 и 14 август ще последват нови магнитни бури, но те ще са по-слаби и отново не се очаква да засегнат голяма част от населението.

На 21 август обаче се задава мощна магнитна буря като очакванията на специалистите са тя да е с продължителност повече от ден.

Ще бъде усетена най-вече от хората с хронични заболявания, особено тези, които страдат от хипертония или имат проблеми със сърдечно-съдовата система.

Последното магнитно смущение за този месец ще е на 29 август.

Всеизвестен е фактът, че слънчевите изригвания често предизвикват резки промени в настроението или депресивни състояния.

Съветът на специалистите е да избягвате нездравословната храна по време на магнитни бури или направо да се откажете от нея. Освен това е добре да забравите и за вредните си навици като тютюнопушене и алкохол. За сметка на това заложете на консумацията на плодове и зеленчуци, вода и/или билкови чайове.

Източник: actualno.com