Не ги притеснява дори това, че в къщата има хора

Само допреди няколко дни съседна Гърция бе сочена като една от най-добрите дестинации за летните почивки от българите.

Оказва се, че редица нашенци са пропищели, след като са станали жертва на кражби в Гърция.

Проверка на Телеграф сочи, че крадците не само влизат в къщите, а и разбиват автомобилите, паркирани в близост до плажовете.

Ново 20! Нашенци, отдъхващи в Гърция пропищяха от…

Силвия Апостолова призова в една от групите в социалната мрежа Фейсбук хората да си пазят имотите в Гърция, предвид зачестилите кражби напоследък. Тя ги посъветва да слагат повече огради, щори, аларми, както и да застраховат имотите си, допълвайки, че самите те са станали жертва на обир в Солун.

Основното, което търсят крадците, както вероятно вече сте се досетили, са злато, пари, кредитни карти, както и други ценни неща. Освен това нападат по всяко време на денонощието. Дори влизат в жилищата, без да се притесняват, че вътре има хора.

Имало даже и случай, в който крадците използвали сънотворен газ. Така, докато те тарашат, собствениците на жилището били в полусъзнание и виждали силуетите им, но не можели да станат.

Български джебчии щъкат и по моловете, а потърпевшите твърдят, че нямат равни в обирите. Друг българин споделя, че освен тях, обирджиите нападат албанци и румънци. Добре е да имате предвид и факта, че крадците са доста изобретателни.

Източник: blitz.bg