Дете изчезна погълнато от течението на реката

Кошмарен инцидент се е случил днес в Пловдив в река Марица, като дете на 7 години е влязло в реката и е било повлечено от течението. Момчето заедно с приятели отишли до брега на реката, като искали да се охладят малко от големите жеги в града под тепетата. Инцидентът се е случил в района на етническия квартал в града - Столипиново.

Ужас във водите на Марица

Малко след това то е изчезнало пред очите на неговите приятели. Те веднага търсят помощ от родителите, които от своя страна са подали сигнал до 112.

Веднага са организирани издирвателни действия от сектор СОД и водолази с екипировка са започнали издирването в речното корито. За съжаление към момента няма и следа от детето.

От пожарната в Пловдив припомнят, че са зачестили подобните случаи, като само за изминалите няколко дни са 3. Те призовават родителите да разговарят с децата си и да проявят повече контрол.

Само преди дни в град Девин беше открито тялото на мъж на 58 години, открит удавен в местната река. Назначена е аутопсия и тече разследване по случая.

Днес от морето информираха за нов кошмар, при който живота си за малко не загубиха 3-ма човека влезли на червен флаг и с героичните усилия на спасителите са били спасени след дълга борба с течението.

Източник: blitz.bg